Misterul Elodiei: Dan Diaconescu s-a îmbogăţit în urma unei ştiri Mediafax

Cotidianul Evenimentul zilei a publicat, joi, sub semnătura lui Petrişor Obae, un articol despre veniturile obţinute de Dan Diaconescu şi televiziunea sa în urma telenovelei “Dispariţia Elodiei Ghinescu”.

1823 afișări
Imaginea articolului Misterul Elodiei: Dan Diaconescu s-a îmbogăţit în urma unei ştiri Mediafax

Misterul Elodiei: Dan Diaconescu s-a îmbogăţit în urma unei ştiri Mediafax

La aproape un an de la debutul încurcatei poveşti, când, după apariţia la OTV a zeci de personaje, lumea aroape a uitat cum au început lucrurile, Dan Diaconescu a povestit cum a luat naştere fenomenul naţional “Elodia”: „Este un talk-show interactiv, cu telefoane în direct, ca o telenovelă“, a detaliat moderatorul pentru EVZ, recunoscând că ideea serialului „Elodia“, plecată de la o ştire de trei rânduri de pe Mediafax, i-a aparţinut în totalitate.

Am căutat în arhiva Mediafax ştirea buclucaşă şi am gasit-o, datata 13 septembrie 2007, ora 16:34:

“Avocată din Braşov dată dispărută

O avocată din Braşov, soţia unui poliţist braşovean şi mamă a unui copil de doi ani şi jumătate, a dispărut de acasă în 30 august, iar joi soţul femeii a hotărât să facă publică dispariţia acesteia, transmite corespondntul MEDIAFAX.

Elodia- Marilena Ghinescu are 38 de ani şi este avocat la Baroul Braşov.

Potrivit poliţiştilor, în 30 august, femeia a avut o altercaţie cu soţul ei, după care şi-a pus câteva bunuri personale într-o geantă şi a plecat.

De atunci, soţul şi părinţii acesteia nu mai ştiu nimic.

«Ţinuta vestimentară a persoanei dispărute nu a putut fi indicată de către soţ. Semnalmentele ei sunt 1,65-1,70 m înălţime, 50 kilograme, constituţie astenică, ochii verzi, păr vopsit negru, ondulat, iar ca semne particulare un tatuaj în zona abdominală şi două aluniţe pe spate. Imediat după sesizare au fost puse în aplicare procedurile standard de căutare şi găsire a persoanei dispărute. Ulterior şi părinţii persoanei în cauză au sesizat dispariţia fiicei lor», a declarat, într-o conferinţă de presă, comisar-şef Liviu Constantin Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov”.

Acesta era „cazul Elodia” în septembrie 2007. Mai mult, câteva colege susţin că a mai existat o ştire, înaintea acesteia, în care era vorba doar de „o femeie din Braşov, care a dispărut”, fără nume sau ocupaţie. Oricum, acea ştire ar fi intrat doar pe fluxul de Speciale, pentru că era doar una dintre destul de multele dispariţii din România.

Dan Diaconescu a reuşit să facă din acest subiect o dramă naţională, cu personaje pozitive şi negative, cu detectivi şi inculpaţi, câştigând audienţă, bani, dar şi un format pe care îl va exploata de acum înainte.

Evident, ne-am întrebat ce s-ar fi întamplat dacă omul nostru de la Braşov ar fi ratat ştirea. Una dintre primele reacţii a fost că televiziunile “serioase” din România ar fi câştigat mult mai mulţi bani din publicitate în anul care a trecut, beneficiind de audienţa pe care le-a sustras-o OTV.

Ce credeţi? Era mai bine dacă Mediafax "rata" ştirea?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici