MNAC aşteaptă propuneri de proiecte expoziţionale pentru perioada 2016 - 2017

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti invită specialiştii din zona artelor vizuale contemporane să contribuie cu propuneri de expoziţii pentru a fi incluse în programul MNAC în perioada aprilie 2016 - iulie 2017, data limită pentru transmiterea proiectelor fiind 2 noiembrie.

175 afișări
Imaginea articolului MNAC aşteaptă propuneri de proiecte expoziţionale pentru perioada 2016 - 2017

MNAC aşteaptă propuneri de proiecte expoziţionale pentru perioada 2016 - 2017 (Foto: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

La acest apel, destinat proiectelor concepute pentru spaţiile MNAC de la etajele 2, 3 şi 4, laboratorul de fotografie şi noi medii şi laboratorul de explorare urbană din Palatul Parlamentului, se aşteaptă propuneri privind toate formatele de expoziţii, de la monografice la tematice, şi toate tipurile de bugete. Sunt încurajate toate mediile artelor vizuale, de la cele tradiţionale până la cele mai noi forme de expresie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Dosarul va conţine propunerea de proiect, bugetul şi CV-ul şi portofoliul curatorului/ artistului. Toate documentele se transmit pe adresa info@mnac.ro, prin poştă sau se depun la secretariatul muzeului, până la data de 2 noiembrie, ora 24.00.

Propunerile trebuie să conţină o scurtă descriere a proiectului, perioada propusă pentru desfăşurarea evenimentului, menţionarea spaţiului căruia îi este destinat proiectul, timpul estimat pentru cercetare, o argumentaţie de ordin conceptual, specificaţia tipului de buget vizat (mic - sub 2.500 de euro, mijlociu - 2.500-10.000 de euro, mare - peste 10.000 de euro) şi o descriere a acestuia.

Nu vor fi agreate proiectele de expoziţii personale venite de la artiştii înşişi şi nici expoziţii de grup în care curatorul este şi expozant. Toate proiectele propuse trebuie să se afle la prima prezentare publică.

Propunerile vor fi evaluate de o comisie de specialitate, care va stabili o listă de priorităţi pentru a fi analizată în Consiliul Ştiinţific, iar, în urma acestei proceduri, se va alcătui planul de activităţi pentru perioada 2016 - 2017.

Rezultatele evaluărilor Comisiei de specialitate şi ale Consiliului Ştiinţific vor fi anunţate pe 15 decembrie. Anunţarea rezultatelor finale, în urma negocierilor cu autorii proiectelor selectate, se va face pe 29 ianuarie 2016, iar perioada de desfăşurare a proiectelor câştigătoare este 1 aprilie 2016 - 31 iulie 2017.

MNAC a fost înfiinţat în anul 2001 şi este condus în prezent de artistul şi criticul de artă Călin Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici