Monty Alexander Trio şi Count Basie Orchestra, vineri, la Bucharest Masters of Jazz Festival (Video)

Bucharest Masters of Jazz Festival a adus, vineri, pe scena Sălii Palatului din Capitală, acorduri de jazz, soul şi reggae, interpretate de Monty Alexander Trio, dar şi "partituri" din jazz-ul clasic al anilor '50 - '60, cântate de Count Basie Orchestra, pentru un public de circa 2.000 de persoane.

34 afișări
Imaginea articolului Monty Alexander Trio şi Count Basie Orchestra, vineri, la Bucharest Masters of Jazz Festival (Video)

Count Basie Orchestra

Concertele de vineri seară din cadrul festivalului, care a început la ora 20.00, au oferit publicului un amestec de jazz, soul şi reggae, interpretat într-o manieră unică de trioul dirijat de la pian de celebrul Monty Alexander.

Lor le-a urmat o orchestră de 17 muzicieni, condusă, din postura de dirijor, de Bill Hughes, care a redat atmosfera cluburilor de jazz din SUA anilor '50 - '60, prezentând o muzică originală şi curată.

Seara a fost deschisă de Monty Alexander şi de cei doi instrumentişti care cântă alături de el, unul la tobe şi celălalt la contrabas.

Pe parcursul recitalului susţinut de cei trei, combinaţia unor stiluri muzicale precum blues, soul, funk şi reggae, cu sound-uri de jazz, a creat o atmosferă de universalitate a muzicii.

Astfel, de la melodii celebre ale unor artişti precum Frank Sinatra şi Ray Brown, cu care Alexander a şi colaborat de-a lungul carierei sale, la celebra piesă "No women no cry", a regretatului Bob Marley, concertul de la Bucureşti a stârnit valuri de aplauze şi aprecieri din partea publicului.

Cu solo impresionante şi clare de tobă şi contrabas, dar şi de pian, în maniera Monty Alexander, trioul a adus la Bucureşti o istorie a muzicii, prin sunetele celor trei instrumente, îmbinate armonios.

La sfârşitul recitalului, publicul i-a aplaudat îndelug pe cei trei, ridicându-se în picioare, muzicienii întorcându-se pe scenă pentru un bis.

Citeşte mai multe despre Monty Alexander Trio.

După o pauză de circa 20 de minute, pe scenă a urcat Count Basie Orchestra, formată din 17 instrumentişti, cinci saxofonişti, patru cântăreţi la trombon şi patru la trompetă, un pianist, un chitarist, un toboşar şi un cântăreţ la contrabas, conduşi de maestrul Bill Hughes.

Îmbrăcaţi în costume de culoare închisă şi ordonaţi pe scenă în funcţie de instrumente, membrii celebrei orchestre, fondată în 1935 de Count Basie, au prezentat un recital de jazz clasic şi curat, dar original totodată.

Pe tot parcursul concertului, înainte de fiecare piesă interpretată, Hughes a prezentat fiecare melodie, făcând şi o scurtă incursiune în istoria orchestrei, cu trimitere la compozitorii sau membrii ei.

Totodată, de-a lungul recitalului, membrii orchestrei au prezentat piese precum "Warm Breeze", cu care a şi debutat concertul, "Hey Jim", "From one to another" sau "Who, me?".

Cu solo pe instrumente, în cadrul cărora cele de saxofon au fost cele mai apreciate, Count Basie Orchestra a impresionat, în primul rând, prin respectul acordat muzicii, transpus prin maniera de interpretare a fiecărei piese şi respectarea riguroasă a indicaţiilor lui Hughes, dar şi prin claritatea melodiilor.

Spre sfârşitul concertului, pe scenă, alături de orchestră, a fost invitată solista de jazz Melba Joyce, care a interpretat patru piese, susţinută de aplauzele publicului.

Citeşte mai multe despre Count Basie Orchestra.

Bucharest Masters Of Jazz a fost deschis, joi seară, de recitalul susţinut de celebrul jazzman Al Jarreau.

Festivalul va mai include reprezentaţii susţinute de artişti precum Erik Truffaz 4tet, Dianne Reeves, Five Peace Band - Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta, Kenny Garrett şi Nigel Kennedy Quintet.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici