Mumie din perioada preincaşă, descoperită în Peru

O mumie din perioada preincaşă şi alte opt schelete au fost descoperite sub ruinele unei vechi mahalale din centrul oraşului Lima, capitala statului Peru, au declarat arheologii.

55 afișări
Imaginea articolului Mumie din perioada preincaşă, descoperită în Peru

Mumie din perioada preincaşă, descoperită în Peru (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Squaterii din Lima au locuit ani de zile în aceste ruine din mahalaua Huaca Huantille, fără să ştie că trăiau deasupra unui străvechi cimitir.

Arheologul Roberto Quispe susţine că scheletele descoperite provin din epoca civilizaţiei Ychsma, datând din anii 1000 - 1400 d.Hr.

Acest străvechi cimitir a fost descoperit după ce reprezentanţii primăriei şi ai Institutului naţional cultural din Peru au evacuat 50 de familii care au ocupat ilegal aceste ruine străvechi, construindu-şi multe barăci în acea zonă, ce au fost demolate.

Sute de situri arheologice sunt escavate în Lima, iar în multe cazuri, biserici catolice sau diverse palate au fost construite pe ruinele incaşe, după ce cuceritorii spanioli au ajuns în Peru.

Multe dintre aceste "huacas" - termenul folosit de peruani, au fost pavate sau jefuite de hoţii de morminte, în timpul ultimelor decenii de urbanizare.

În ultimii ani, multe "huacas", descoperite în cartierele bogate din Lima, au fost restaurate şi au fost transformate în adevărate muzee, în care sunt expuse unelte, coşuri şi diverse vase de ceramică descoperite în aceste situri arheologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici