Musicalul "The Gypsies", montat în Germania, Marea Britanie, Liban, Australia

"The Gypsies", primul musical despre istoria romilor şi a lui Damian Drăghici, care va avea premiera pe 19 aprilie, la Hamburg, a fost lansat public, joi, la Bucureşti, însă show-ul realizat în limba engleză nu va fi montat la Bucureşti, ci va merge în Marea Britanie, Liban şi Australia.

21 afișări
Imaginea articolului Musicalul "The Gypsies", montat în Germania, Marea Britanie, Liban, Australia

Musicalul "The Gypsies", montat în Germania, Marea Britanie, Liban, Australia (Imagine: Mediafax Foto)

Lansarea proiectului s-a făcut într-un mod inedit, la Clubul Diplomatic din Bucureşti, într-o atmosferă de dans şi muzică, la care au participat personalităţi precum Andrei Gheorghe, care a fost costumat în rom, Mihaela Nicola, Tania Budi şi Roxana Voloşeniuc. "Primul musical românesc va avea premiera afară, aşa cum stă bine oricărui produs românesc de excepţie. Noi o să continuăm să spunem că ţiganii ăştia sunt cam naşpa. Povestea care-mi place mie la Damian e că e viu. Are o încredere deosebită, tocmai pentru că s-a şutit din România devreme. Admiraţia mea se duce spre oamenii care se distrează în timp ce fac ceea ce le place. Distraţi-vă, relaxaţi-vă, dansaţi", a spus Andrei Gheorghe, care a prezentat show-ul "The Gypsies", despre care consideră că va face foarte mult "zgomot".

Realizat de interpretul şi compozitorul Damian Drăghici împreună cu producătorul britanic Toby Gough, "The Gypsies" are două părţi. Pe de o parte, musicalul surprinde povestea romilor, care au plecat din India şi traseul lor până în Europa şi, implicit, România, iar pe de altă parte este relatată viaţa lui Damian Drăghici. "Musicalul are un story, în limba engleză, scris de Toby, în timp ce muzica este compusă de mine", a explicat Damian Drăghici. În ceea ce priveşte povestea vieţii sale, el a precizat că "The Gypsies" suprinde modul în care a trăit în România, în perioada comunismului, modul în care a ajuns în Grecia, pentru ca ulterior să trăiască în America.

"Am avut ideea musicalului de mai mulţi ani, dat Toby a venit la mine să-mi spună că vrea să realizeze acest proiect", a explicat Damian, precizând că proiectul a fost demarat în urmă cu un an şi jumătate.

"Am făcut ceva în familie. Pentru prima dată am făcut ceva cu adevărat de suflet. Nu că celelalte proiecte nu ar fi fost importante, dar a trebuit să fac foarte mulţi ani lucruri care nu mi-au plăcut. Am trăit într-o lume superficială, nu mai aveam emoţii. Emoţiile sunt cele mai importante", a spus el, spunând că în proiect sunt implicate în prezent 22 de persoane, membrii trupei sale "Damian and Brothers".

Damian Drăghici a precizat că proiectul va fi extins, urmând ca în musical să fie prezente la un moment dat 60 de persoane".

"The Gypsies" va avea premiera pe 19 aprilie în Germania, la Hamburg, la Teatrul Fliegende Bauten, unde va fi jucat timp de trei săptămâni, urmând ca spectacolul să fie promovat în cadrul unui turneu care va include Marea Britanie, Liban şi Australia. "La Londra va fi pentru şase săptămâni, în Liban, trei săptămâni, iar la Melbourne, pentru şase săptămâni", a spus Damian Drăghici, precizând că s-au semnat contractele în acest sens.

El a mai precizat că la un moment dat musicalul ar putea fi prezentat şi în România, însă producătorul a decis ca show-ul să fie prezentat pentru început în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici