Muzeele din România, invitate să participe la "Noaptea muzeelor", din 17 mai

Ediţia a patra a "Nopţii muzeelor" va fi organizată, în acest an, pe 17 mai, Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) invitând muzeele din România să participe la acest program care are loc anual, în mai multe ţări europene, şi să-şi deschidă porţile pentru publicul larg.

33 afișări
Imaginea articolului Muzeele din România, invitate să participe la "Noaptea muzeelor", din 17 mai

Muzeele din România, invitate să participe la "Noaptea muzeelor", din 17 mai

Iniţiativă franceză, "Noaptea muzeelor" a permis, încă de la crearea sa, în 2005, construirea şi consolidarea unei reţele de muzee europene în jurul unui eveniment comun. Scopul a fost acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor.

În acest an, manifestarea va fi organizată în preajma Zilei Internaţionale a Muzeelor (18 mai), fiind un eveniment patronat de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Astfel, porţile muzeelor din România se vor putea deschide pentru publicul larg, sâmbătă, 17 mai, începând cu orele 19.30. Şi în acest an, expoziţiile, teatrul, filmul, dansul şi spectacolele sunt invitate la muzeu, cu ocazia acestui eveniment festiv. Accesul la manifestările prilejuite de "Noaptea muzeelor" este gratuit sau contra unor sume simbolice.

Muzeele care doresc să participe la această a patra ediţie a "Nopţii muzeelor" pot să se înscrie pe pagina web http://www.nuitdesmusees.culture.fr/inscription, până la data de 15 februarie 2008.

Anul trecut, Noaptea muzeelor a fost organizată pe 19 mai, la manifestare participând aproximativ 2.000 de muzee de artă, istorie, etnografie şi ştiinţă, din aproape 40 de ţări europene. Din România, în cadrul evenimentului şi-au deschis porţile Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul Astra din Sibiu, Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Muzeul Colecţiilor de Artă etc.

"Noaptea muzeelor" a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros. Astfel, "Noaptea muzeelor" s-a alăturat altui eveniment organizat începând cu 1999 - "Primăvara muzeelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici