Muzeul civilizaţiilor din Marsilia, premiat de Consiliul Europei

Le Musée des civilisations de l'Europe et de la Méditerranée din Marsilia (Franţa) a primit Museum Prize pe 2015 din partea Comitetului pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi media al Consiliului Europei, potrivit unui comunicat.

102 afișări
Imaginea articolului Muzeul civilizaţiilor din Marsilia, premiat de Consiliul Europei

Muzeul civilizaţiilor din Marsilia, premiat de Consiliul Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul a fost atribuit în timpul unei reuniuni care a avut loc vineri, la Paris.

Muzeul a fost premiat pentru că a fost fondat "pe baza unui concept inovator, este situat într-un loc uimitor şi are o arhitectură excepţională; întruneşte perfect criteriile pentru Museum Prize al Consiliului Europei".

Muzeul prezintă Mediterana, leagănul civilizaţiilor, aflat la intersecţia dintre culturile europeană şi arabă. Potrivit comitetului care acordă premiul, muzeul se vrea a fi o "agora contemporană", care atrage un public vast graţie unui program impresionant - vizite pedagogice, dezbateri cu artişti şi scriitori, seminarii, festivaluri, concerte.

The Council of Europe Museum Prize a fost decernat anual, din 1977, unui muzeu din lume care are o contribuţie importantă la înţelegerea moştenirii culturale europene.

Câştigătorul primeşte o statuie din bronz, "La femme aux beaux seins", creată de Joan Miró, pe care muzeul o va păstra timp de un an, dar şi o diplomă.

Printre muzeele care au mai primit acest premiu se numără Rautenstrauch-Joest-Museum din Koln, Germania, Portimão Museum, Portugalia, şi Muzeul din Liverpool, Marea Britanie.

Anul trecut, premiul a fost acordat Muzeului Baksi din Bayburt, Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici