Muzeul d'Orsay returnează un tablou pictat de Gustav Klim

  • Ministrul francez al Culturii: Nu am inima frântă, ci din contră
  • Mii de piese de artă au fost achiziţionate de muzeele franceze în 1945
  • Din 2019, Guvernul Francez returnează arta jefuită de nazişti între 1933 şi 1945
295 afișări
Imaginea articolului Muzeul d'Orsay returnează un tablou pictat de Gustav Klim

Un tablou pictat de Gustav Klimt va ajunge la proprietarii de drept după mai bine de 80 de ani. Este vorba despre o pictură peisagistică numită ”Trandafiri sub copaci”, care a fost furată de nazişti în 1938, de la o familie evreiască.

Lucrarea colorată în ulei din 1905 a pictorului simbolist austriac a fost expusă în Muzeul d'Orsay din Paris zeci de ani.

Acum ministrul Culturii, Roselyne Bachelot, a anunţat că Franţa va renunţa la singura lucrare a lui Gustav Klimt pe care o deţinea. Totuşi, ministrul spune că nu are inima frântă, ci din contră, s-a făcut dreptate.

Nora Stiasny, proprietara picturii a murit împreună cu soţul şi fiul lor într-unul dintre lagărele naziste. Pictura va ajunge la descendenţi ai surorii lui Stiasny.

„Tabloul este o dovadă a vieţii pe care un testament criminal a încercat să o elimine cu încăpăţânare”, spune ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici