Muzeul Naţional de Artă Contemporană invită artiştii să facă propuneri de expoziţii pentru a fi prezentate în programul instituţiei

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) invită specialiştii din zona artelor vizuale contemporane să contribuie cu propuneri de expoziţii pentru a fi incluse în programul MNAC pentru perioada 1 aprilie 2015 - 30 aprilie 2016.

299 afișări
Imaginea articolului Muzeul Naţional de Artă Contemporană invită artiştii să facă propuneri de expoziţii pentru a fi prezentate în programul instituţiei

MNAC invită artiştii să facă propuneri de expoziţii pentru a fi prezentate în programul instituţiei (Imagine: Liviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, toate formatele de expoziţii - de la expoziţii monografice la tematice - şi toate tipurile de bugete (mic/ mijlociu/ mare) sunt invitate să răspundă acestui apel de proiecte.

Sunt încurajate toate disciplinele de cultură vizuală (arte plastice, arte decorative, design, fotografie, media) şi toate mediile, de la cele tradiţionale până la mediile electronice şi trans-disciplinare.

Apelul este destinat proiectelor concepute pentru următoarele spaţii MNAC: MNAC - Palatul Parlamentului, etaj 2, MNAC - Palatul Parlamentului, etaj 3, MNAC - Palatul Parlamentului, etaj 4
Anexa MNAC, etaj 3: Laborator de fotografie şi noi medii, Anexa MNAC, etaj 4: Laborator de explorare urbană - cercetări multi-şi trans-disciplinare pe teme urbane, cu focus pe vecinătăţile celor trei sedii MNAC (MNAC - Palatul Parlamentului, Anexa MNAC şi MNAC Dalles).

Dosarul de apel va conţine propunerea de proiect, bugetul proiectului (în lei), un CV şi portofoliul curator şi artist/ grupuri de artişti.

Propunerile vor trebui să conţină: o scurtă descriere a proiectului; menţionarea perioadei propuse pentru eveniment; menţionarea spaţiului căruia îi este destinat proiectul; un estimat de timp necesar pentru cercetare; o argumentaţie de ordin conceptual; specificaţia tipului de buget vizat (mic - sub 2.500 de euro/ mijlociu - între 2.500 - 10.000 de euro/ mare - peste 10.000 de euro); o descriere de buget.

Toate proiectele propuse trebuie să se afle la prima prezentare publică.

Propunerile vor fi evaluate în cadrul unei comisii de specialitate, care va stabili o listă de priorităţi pentru a fi analizată în consiliul ştiinţific. În urma acestei proceduri se va alcătui planul de activităţi pentru anul 2015-2016.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 26 octombrie, ora 24:00, iar anunţarea rezultatelor se va face în perioada 2-15 decembrie.

Documentele trebuie transmise la adresa de e-mail info@mnac.ro, prin poştă/ curier sau depuse la Secretariatul MNAC, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 16:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici