Muzeul "Theodor Aman" va fi deschis începând de luni

Muzeul "Theodor Aman" din Capitală a fost redeschis oficial joi, după ce în septembrie 2004 a fost închis pentru efectuarea unei serii de lucrări de reabilitare, accesul publicului fiind permis începând de luni, a declarat pentru MEDIAFAX Ionel Ioniţă, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti.

306 afișări
Imaginea articolului Muzeul "Theodor Aman" va fi deschis începând de luni

Muzeul "Theodor Aman" va fi deschis începând de luni (Imagine: Mediafax Foto)

Publicul va putea vizita, începând de luni, trei dintre sălile de expoziţie ale muzeului. Acestea cuprind lucrări de artă restaurate, precum "Fraţii Aman", "Doamnă în vernil", "Cireşe", "Buchet de liliac" etc.

Ionel Ioniţă, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, sub a cărui administrare se află Muzeul "Theodor Aman", a declarat că urmează să fie deschise şi alte două camere, precum şi atelierul pictorului, însă nu a putut oferi o dată exactă.

Deschiderea atelierului pictorului pentru vizitare depinde în mare parte de un tapet care îl reproduce pe cel original, care a fost comandat în America.

Colecţia muzeului cuprinde 196 de picturi, 400 de desene şi gravuri, precum şi 50 de plăci de gravură. Muzeul este singura casă-document de epocă rămasă în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici