Muzicianul grec Vangelis a murit la 79 de ani. A compus coloanele sonore ale filmelor „Chariots of Fire” şi „Blade Runner”

Vangelis, compozitorul coloanelor sonore ale filmelor „Chariots of Fire” şi „Blade Runner”, a murit la 79 de ani.

1991 afișări
Imaginea articolului Muzicianul grec Vangelis a murit la 79 de ani. A compus coloanele sonore ale filmelor „Chariots of Fire” şi „Blade Runner”

Sursa foto: Twitter

Vangelis, compozitorul şi muzicianul grec a cărui operă bazată pe sintetizator a adus un dramatism uriaş în coloanele sonore ale unor filme precum Blade Runner şi Chariots of Fire, a murit la vârsta de 79 de ani.

Potrivit The Guardian, care îi citează pe reprezentanţii compozitorului, acesta a murit într-un spital din Franţa, unde era tratat.

Născut Evángelos Odysséas Papathanassíou în 1943, Vangelis a câştigat un Oscar pentru coloana sonoră a filmului „Chariots of Fire” din 1981.

Pe lângă alte partituri, a avut succes şi cu grupul Aphrodite's Child.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vangelis,
murit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici