Mynele TV se închide oficial. CNA i-a retras licenţa

Televiziunea Mynele TV, care a fost deţinută de cântăreţul şi producătorul muzical Costi Ioniţă, şi-a pierdut, marţi, licenţa audiovizuală, aceasta fiind retrasă de CNA, care a constatat că acest post TV şi-a întrerupt emisia pentru mai mult de 96 de ore.

9926 afișări
Imaginea articolului Mynele TV se închide oficial. CNA i-a retras licenţa

Mynele TV, un post care a fost deţinut de Costi Ioniţă, se închide oficial. CNA i-a retras licenţa

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de marţi, situaţia televiziunii Mynele TV, a cărei licenţă audiovizuală este deţinută de societatea Happy Music SRL.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi, reprezentanţii CNA au făcut un control, pe 9 martie, la sediul unde a fost autorizată televiziunea Mynele TV. Reprezentanţii CNA au constatat că în spaţiul autorizat îşi desfăşura activitatea o altă societate comercială, diferită de cea care deţine licenţa pentru Mynele TV.

Pe de altă parte, în şedinţa CNA din 26 februarie, în care Consiliul a analizat pentru prima dată situaţia Mynele TV, a fost prezent Răzvan Rădulescu, care a spus că este împuternicit să reprezinte societatea Happy Music SRL.

Răspunzând unei întrebări adresate de preşedintele CNA, Laura Georgescu, privind acţionariatul Happy Music SRL, Răzvan Rădulescu a spus atunci că acesta este în curs de modificare, în sensul ieşirii oficiale a lui Costi Ioniţă din această societate.

"Se fac modificări, în mod normal era Costi Ioniţă cu Corina Boabeş. Ar trebui să fie Corina Boabeş 100%. Trebuie să iasă de la Registrul Comerţului noul certificat cu acţionar 100% Corina Boabeş. Trebuia să iasă de săptămâna trecută. Încă aşteptăm. Birocratic vorbind, Costi Ioniţă a predat acţiunile sale către Corina Boabeş, care este acum acţionar unic", a spus, la momentul respectiv, Răzvan Rădulescu. El nu a avut documente pe care să le depună la CNA din care să reiasă modificarea acţionariatului.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor prezentate atât în şedinţa CNA din 26 februarie, cât şi în şedinţa de marţi, televiziunea Mynele TV şi-a întrerupt emisia pe 15 decembrie, fără a anunţa oficial Consiliul Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

CNA a fost informat pe 7 ianuarie 2015 că Mynele TV şi-a întrerupt emisia, fapt pentru care serviciul inspecţie al Consiliului a efectuat un prim control la această televiziune care difuza manele şi muzică de petrecere.

În urma verificării, în reţelele analogice şi digitale ale UPC România, care avea în grilă în mod curent Mynele TV, CNA a constatat că, în perioada 8 - 12 ianuarie (96 de ore), televiziunea nu a mai fost retransmisă. Ulterior, CNA a primit o adresă din partea societăţii de cablu Next Gen Communications (parte a Telekom România, n.r.) care informa Consiliul despre faptul că societatea a primit la rândul său o adresă de la Mynele TV prin care reprezentanţii televiziunii spuneau că postul TV şi-a întrerupt emisia din 15 decembrie 2014.

Pe de altă parte, ulterior, în urma demersurilor făcute de CNA, reprezentanţii Mynele TV au susţinut că ar fi trimis şi la CNA un fax, pe 15 decembrie 2014, prin care informau Consiliul privind întreruperea emisiei din motive tehnice. De asemenea, reprezentanţii Mynele TV au spus că intenţionează ca televiziunea să reînceapă emisia cel mai târziu pe 14 martie 2015.

Verificarea CNA a continuat, iar reprezentanţii Consiliului s-au deplasat la sediul din Bucureşti al societăţii Happy Music SRL şi au constatat că la respectivul imobil nu se află niciun reprezentant sau angajat al Mynele TV. De asemenea, CNA nu a reuşit să contacteze un reprezentant legal al societăţii la momentul respectiv.

În şedinţa CNA din 26 februarie, Răzvan Rădulescu, reprezentantul Happy Music SRL, a susţinut că deţine dovada că a fost transmis faxul la CNA prin care Mynele TV a anunţat, pe 15 decembrie 2014, întreruperea emisiei din motive tehnice.

"A fost transmis în 15 decembrie, cu ajutorul unui fax eletronic. Avem confirmarea privind transmiterea în acea dată. Nu cunosc motivul pentru care nu a ajuns la dumneavoastră (...) Am anunţat că nu se mai poate face transmisia din motive tehnice, iar, în momentul de faţă, se lucrează la reluarea emisiei pe o altă frecvenţă de satelit, astfel încât să se poată relua transmisia în condiţii bune de funcţionare", a spus atunci Răzvan Rădulescu.

El a mai spus că sediul Mynele TV este acelaşi şi că în respectivul spaţiu există doar echipamentul de emisie şi cel prin intermediul căruia este ridicat semnalul la satelit.

Toate aceste afirmaţii ale lui Rădulescu s-au dovedit a fi însă neadevărate, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA.

Astfel, membrul CNA Monica Gubernat a propus, în şedinţa de marţi, retragerea licenţei audiovizuale a Mynele TV, acest fapt fiind echivalent cu închiderea televiziunii.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), pentru încălcarea articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici