Nae Caranfil, Victor Rebengiuc şi Gheorghe Dinică, la premiera de gală a filmului "Nunta mută" (Video)

Nae Caranfil, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru s-au numărat printre personalităţile prezente, luni seară, la premiera de gală a filmului "Nunta mută", care marchează debutul lui Horaţiu Mălăele în regia de film.

136 afișări
Imaginea articolului Nae Caranfil, Victor Rebengiuc şi Gheorghe Dinică, la premiera de gală a filmului "Nunta mută" (Video)

Nae Caranfil, Victor Rebengiuc şi Gheorghe Dinică, la premiera de gală a filmului "Nunta mută" (Imagine: Mediafax Foto)

La eveniment, care a avut loc la Teatrul Naţional Bucureşti, au mai participat Alexandru Solomon, Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Vlad Păunescu şi actori din distribuţia peliculei: Valentin Teodosiu, Luminiţa Gheorghiu, Tamara Buciuceanu, Meda Victor şi Alexandru Potoceanu.

Înaintea proiecţiei, Tudor Giurgiu a declarat că îşi doreşte ca "Nunta mută" să fie genul de film care va aduce publicul în cinematografe. Pelicula, care a putut fi văzută pentru prima dată la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, a creat atunci, potrivit lui Giurgiu, "un moment special şi emoţionant".

"Îmi doresc un film care să placă bătrânului şi copilului (...) prostului şi înţeleptului", a declarat Horaţiu Mălăele înaintea proiecţiei de gală. "Prezenţa dumneavoastră aici arată bunul gust ieşit din comun", a glumit regizorul.

"Filmul va avea propriul destin, deşi toţi am fost mesenii tăcuţi ai acestei nunţi", a adăugat Mălăele, care a urat spectatorilor "Poftă bună!" înainte de proiecţie.

Filmul, distribuit în România de Transilvania Film, va intra în cinematografe pe 21 noiembrie şi va avea o avanpremieră la Cinema Union, pe 20 noiembrie.

"Nunta mută" prezintă povestea a doi tineri îndrăgostiţi, care decid să îşi unească destinele într-o zi de joi. În mijlocul ceremoniei se anunţă moartea lui Stalin şi este declarat doliu internaţional de şapte zile. Nuntaşii hotărăsc, însă, să continue distracţia într-un mod mai puţin obişnuit.

Actriţa care interpretează rolul miresei, Meda Victor, este la primul său rol principal. Absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Hyperion, actriţa a jucat în filme precum "Şi totul era nimic", în regia Cristinei Nichituş, şi "Last Night", de Richard Crudo.

Alexandru Potoceanu, actorul care joacă rolul mirelui, este cunoscut pentru partiturile sale din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi "Hârtia va fi albastră", de Radu Muntean.

"Nunta mută" este o coproducţie Castel Film, Agat Films & Cie (Franţa), Samsa Films (Luxemburg), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu BV McCann Erikson şi Realitatea Media.

Drepturile de difuzare ale filmului "Nunta mută" pentru Franţa şi Germania au fost achiziţionate de Bac Films, pelicula urmând să aibă premiera pariziană pe 7 ianuarie. De asemenea, Mălăele a mărturisit că filmul urmează să fie promovat în Franţa inclusiv de Costa Gavras, care, în prezent, este preşedintele Cinematheque Francaise. Filmul va participa astfel, anul viitor, la diferite festivaluri. De altfel, potrivit co-scenaristului, Adrian Lustig, drepturile de difiuzare ale peliculei au mai fost vândute în Germania, Australia, Belgia şi Polonia, înainte de premiera românească.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici