Nelu Ploieşteanu: Dinică va rămâne pentru mine acel om vesel şi generos

Cântăreţul Nelu Ploieşteanu a declarat vineri, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde a fost depus trupul neînsufleţit al prietenului său, Gheorghe Dinică, că acesta îi va rămâne în suflet ca un "om vesel şi generos", care a contribuit la ceea ce este el în prezent.

27 afișări
Imaginea articolului Nelu Ploieşteanu: Dinică va rămâne pentru mine acel om vesel şi generos

Nelu Ploieşteanu: Dinică va rămâne pentru mine acel om vesel şi generos (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Nelu Ploieşteanu a amintit şi de pierderea lui Ştefan Iordache, un alt bun prieten al său. "Sunt recunoscător pentru ce-au făcut ei pentru mine. Ei au contribuit, în mare parte, la ceea ce sunt eu acum", a spus cântăreţul.

Nelu Ploieşteanu şi-a mai amintit de petrecerile la care mergea cu Gheorghe Dinică şi de felul acestuia de a fi. "Era de fiecare dată alt om, te făcea să te simţi şi tu actor", a spus Ploieşteanu.

Muzicianul a vorbit şi despre celebrul local Şarpele Roşu, descriindu-l drept "un loc de cultură". "Acolo se făceau poezii, se făcea Miss Şarpele Roşu", a amintit Ploieşteanu.

Actorul Mircea Albulescu, prezent, de asemenea la Naţional, l-a descris pe Dinică drept un "om extraordinar". Acesta şi-a amintit că de Gheorghe Dinică îl leagă o colaborare de peste 40 de ani. "Ne-am văzut pe scenă în 1964. (...) Am început cu «Trolius şi Cresida» şi ultima replică (împreună pe scenă, n.r.) am avut-o în «Ultima oră»", a adăugat acesta.

Mircea Albulescu a vorbit despre Gheorghe Dinică la timpul prezent: "Este un om minunat, este un partener minunat (...) Este un om care întotdeauna înţelege să te ajute", a spus actorul, care şi-a amintit că în tinereţe îi spunea Gigi regretatului actor.

Mircea Albulescu

De asemenea, Mircea Albulescu a făcut referire şi la soţia lui Dinică, Gabriela - "«Doamna mea», cum îi spunea Gheorghe Dinică" - şi a spus că aceasta l-a făcut pe actor "să fie mai mare decât era".

În final, Albulescu l-a descris pe Dinică drept "o figură importantă a teatrului şi filmului românesc". "Spectatorul va trebui să caute în amintirea sa", a spus Albulescu.

"A plecat cel mai mare dintre noi", a declarat şi actorul George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti. "Fiecare dintre actori şi-ar dori să fie măcar o dată Gheorghe Dinică", a spus acesta, adăugând că marele actor a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

Vineri, aproximativ 300 de persoane, rude, prieteni, colegi de scenă şi admiratori ai artistului, au venit să-şi ia rămas bun de la Gheorghe Dinică.

Printre ei, s-au numărat Mitică Popescu, Manuela Hărăbor, Marin Moraru şi Ion Sapdaru.

În faţa Teatrului Naţional Bucureşti, a cărui intrare este încadrată de o cortină neagră, sunt depuse flori şi lumânări de la admiratorii artistului.

Actorul va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor, lângă mormântul Mariei Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici