Netflix anunţă că va investi 2,5 miliarde de dolari în filme şi seriale produse în Coreea de Sud

Netflix va investi 2,5 miliarde de dolari în conţinut sud-coreean în următorii patru ani, a anunţat directorul general al gigantului de streaming, Ted Sarandos, după ce s-a întâlnit cu preşedintele ţării, Yoon Suk Yeol, la Washington.

261 afișări
Imaginea articolului Netflix anunţă că va investi 2,5 miliarde de dolari în filme şi seriale produse în Coreea de Sud

Coreea de Sud şi-a consolidat statutul de putere culturală globală în ultimii ani datorită succesului exploziv al filmului "Parasite", premiat cu Oscar, şi al serialului de succes de pe Netflix "Squid Game".

"Netflix este încântat să confirme că vom investi 2,5 miliarde de dolari în Coreea, inclusiv în crearea de seriale, filme şi emisiuni coreene în următorii patru ani", a declarat Sarandos pentru AFP.

"Acest plan de investiţii este de două ori mai mare decât suma totală pe care Netflix a investit-o pe piaţa coreeană de când ne-am început serviciul în Coreea în 2016", a adăugat directorul Netflix, potrivit France 24.

Sarandos a declarat că Netflix are "mare încredere" că industria creativă din Coreea de Sud va continua să spună poveşti minunate, subliniind succesul recent al unor succese globale precum "The Glory" şi reality show-ul "Physical 100".

În ultimii ani, conţinutul sud-coreean a luat cu asalt lumea, peste 60% dintre telespectatorii Netflix vizionând un serial din ţara din Asia de Est în 2022, potrivit datelor companiei.

Netflix, care a cheltuit peste 1.000 de miliarde de woni (750 de milioane de dolari) pentru dezvoltarea de conţinut coreean în perioada 2015-2021, declarase anterior că îşi va extinde producţia de emisiuni sud-coreene, fără a oferi detalii despre planurile de cheltuieli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici