New York Magazine: "Aurora", de Cristi Puiu, este o dezamăgire

Cel mai recent lungmetraj al lui Cristi Puiu, "Aurora", este considerat o dezamăgire de publicaţia New York Magazine, chiar dacă a primit cronici laudative în alte publicaţii de specialitate, după premiera mondială de la Festivalul de Film de la Cannes, vineri.

792 afișări
Imaginea articolului New York Magazine: "Aurora", de Cristi Puiu, este o dezamăgire

New York Magazine: "Aurora", de Cristi Puiu (Foto), este o dezamăgire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Puiu a spus că «Aurora» este încercarea de a arăta cotidianul dintr-o crimă, aşa că a decis să preia el rolul ucigaşului", scrie New York Magazine. "Din nefericire, joacă atât de lipsit de pasiune un bărbat aproape mut, care se plimbă, cu un plan bizar în minte", completează publicaţia cronica filmului.

"Priviţi-l cum merge, priviţi-l cum ucide, priviţi-l cum explică tot ce a făcut. Confesiunea personajului ar trebui să fie comică, dar vine în urma unei aşteptări atât de lungi încât nu merită", adaugă publicaţia, care încheie cu observaţia că, "încercând să dramatizeze natura banală a crimei (regizorul Cristi Puiu, n.r.) a comis o banalitate criminală".

"Aurora" spune povestea unui bărbat divorţat, Viorel (Cristi Puiu), care începe să ucidă, în mod inexplicabil, oameni.

Lungmetrajul "Aurora" a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai).

Filmul de debut al lui Cristi Puiu a fost "Marfa şi banii" (2001), cu Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur în rolurile principale, acesta fiind urmat de "Moartea domnului Lăzărescu" - peliculă ce a primit marele premiu Un Certain Regard, în 2005. "Aurora" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristi Puiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici