New York Times Co. renunţă la vânzarea Boston Globe

New York Times Co. a anunţat că renunţă la planurile de vânzare a publicaţiei Boston Globe şi a afacerilor conexe acesteia după ce reducerile semnificative pe care le-a impus ziarului anul acesta au contribuit la îmbunătăţirea rezultatelor lui financiare.

23 afișări
Imaginea articolului New York Times Co. renunţă la vânzarea Boston Globe

New York Times Co. renunţă la vânzarea Boston Globe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul pune capăt situaţiei dificile în care Boston Globe, ziar cu o istorie de 137 de ani, s-a aflat de la începutul anului, când compania mamă a anunţat că îl va închide dacă sindicatele acestuia nu se pun de acord asupra unor reduceri semnificative a costurilor.

New York Times Co. a plătit 1,1 miliarde de dolari pentru a achiziţiona Boston Globe în 1993. Ofertele primite de companie după scoaterea la vânzare a ziarului au fost în valoare de mai puţin 10% din suma pe care New York Times a plătit-o.

Times nu a menţionat care au fost participanţii la licitaţie, dar a subliniat faptul că perspectivele financiare ale Boston Globe s-au îmbunătăţit.

"The Globe şi-a îmbunătăţit semnificativ situaţia financiară prin aplicarea unui plan strategic elaborat la începutul anului", potrivit lui Arthur Sulzberger Jr., preşedintele New York Times Co., şi lui Janet Robinson, Chief Executive al companiei.

"Am fost întotdeauna convinşi că o restructurare atentă a Boston Globe este o variantă posibilă pentru salvarea ziarului şi, mulţumită eforturilor (angajaţilor ziarului - n.r.), acest lucru s-a şi întâmplat", au adăugat cei doi, într-o scrisoare trimisă personalului publicaţiei.

În momentul în care compania a anunţat că nu va mai vinde ziarul, redacţia Boston Globe a fost "cuprinsă de uşurare", deşi nu s-a sărbătorit.

The New York Times anunţa, în august, că apelat la Goldman Sachs Group Inc pentru a analiza vânzarea New England Media Group, care include Boston Globe.

Majoritatea ziarelor din Statele Unite au depus eforturi sporite pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, în condiţiile în care veniturile lor din publicitate au fost afectate de recesiune şi de o reorientare a cititorilor către internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici