New York Times publică articole plătite de membri ai comunităţilor americane

Rubrica de ştiinţă din cotidianul New York Times, de marţi, a inclus un articol neobişnuit despre mai multe deşeuri care pluteau în Oceanului Pacific, semnat nu de un redactor al publicaţiei, ci de un liber profesionist, plătit de membri ai societăţii, în cadrul unei iniţiative inedite.

91 afișări
Imaginea articolului New York Times publică articole plătite de membri ai comunităţilor americane

New York Times publică articole plătite de membri ai comunităţilor americane

Plata cerută de jurnalista Lindsey Hoshaw pentru realizarea reportajului său a fost achitată de sute de donatori, prin intermediul Spot.US, care se autodefineşte ca un "proiect fără scop comercial, dorind să fie un iniţiator în domeniul jurnalismului plătit de comunitate".

Potrivit site-ului său, Spot.Us permite publicului "să lanseze propriile sale anchete pe teme importante şi poate neglijate plătite prin donaţii care pot fi decontate fiscal".

"Este un loc în care reporteri independenţi, membri unei comunităţi şi grupurile de presă se pot întâlni şi colabora", au declarat reprezentanţi ai Spot.Us, proiect al Center for Media Change, grup din care operează fără a urmări obţinerea de profituri.

Potrivit Spot.Us, articolul despre deşeurile din Pacific a primit 6.000 de dolari, din donaţiile a peste 100 de persoane, printre care personalităţi precum Craig Newmark, fondatorul platformei Craigslist, Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia şi Pierre Omidyar, fondatorul site-ului de comerţ online eBay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici