New York Times renunţă la 100 de jurnalişti

New York Times intenţionează să renunţe, până la finele anului, la 100 dintre jurnaliştii săi, care reprezintă 8% din efectivul total al redacţiei, a anunţat, luni, cotidianul american, citat de AFP.

26 afișări
Imaginea articolului New York Times renunţă la 100 de jurnalişti

New York Times renunţă la 100 de jurnalişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conducerea ziarului va propune echipei redacţionale, joi, un plan de plecări voluntare şi, în cazul în care nimeni nu va dori să plece, va proceda la concedieri. Angajaţii au la dispoziţie 45 de zile pentru a decide dacă vor sau nu să profite de planul de plecări voluntare.

"Dacă nu se ajunge la 100 de oameni prin intermediul schemei de plecări voluntare, vom fi obligaţi să recurgem la concedieri", a declarat Bill Keller, redactorul şef al ziarului. "Sper că nu se va ajunge la asta, dar rămâne o posibilitate", a spus el. "Nu voi pretinde că aceste reduceri de personal nu vor îngreuna treaba jurnaliştilor ale căror sarcini s-au multiplicat mai repede decât au evoluat compensaţiile", a precizat Keller.

"Ca şi voi, aştept cu nerăbdare ziua în care să ne putem face treaba fără a trebui să ne uităm peste umăr să vedem dacă nu ne paşte vreo criză economică", a mai spus el.

Cotidianul american a implementat deja un plan de reduceri de personal similar anul trecut, când redacţia sa s-a redus de la 1.330 la 1.250 de jurnalişti. Titlul a redus, anul acesta, cu 5% salariile majorităţii angajaţilor săi. Ca şi alte ziare americane, New York Times a trebuit să facă faţă unei scăderi importante a publicităţii şi cu migrarea cititorilor către conţinutul online gratuit.

Conducerea ziarului a anunţat, săptămâna trecută, că a decis în cele din urmă să nu vândă cotidianul Boston Globe, după ce nu a primit oferte suficient de atractive în acest sens.

New York Times a contractat recent un credit punând gaj o parte a sediului său din Manhattan. Jurnalul a beneficiat şi de un împrumut în valoare de 250 de milioane de dolari din partea miliardarului mexican Carlos Slim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici