Noaptea Albă a Galeriilor prezintă un nou traseu al artei contemporane vineri în Capitală

Peste 30 de galerii şi spaţii alternative vor găzdui, vineri, în Bucureşti, evenimente şi expoziţii ale unor artişti contemporani precum Adrian Alexandru Ilfoveanu, Noper, Dan Mateescu şi Claudiu Cobilanschi, în cadrul unei noi ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor, informează organizatorii.

383 afișări
Imaginea articolului Noaptea Albă a Galeriilor prezintă un nou traseu al artei contemporane vineri în Capitală

Noaptea Albă a Galeriilor prezintă un nou traseu al artei contemporane vineri în Capitală (Imagine: noapteagaleriilor.ro)

Publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artişti prezentaţi în premieră, demonstraţii artistice, performance-uri, instalaţii audio - video, inaugurarea unor noi spaţii şi lansarea unor proiecte şi vizionarea celor mai importante puncte de pe harta Bucharest Biennale 5, vineri, la cea de-a şasea ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor din Capitală.

Evenimentele din cadrul Nopţii Albe vor avea loc în mai multe galerii bucureştene, alături de alte spaţii, precum Centrul Cultural al Ungariei, Palatul Ştirbei, Atelierul de Imunologie, între orele 19.00 şi 4.00. Programul complet al evenimentului se regăseşte pe site-ul noapteagaleriilor.ro.

În cadrul evenimentului, vor putea fi vizitate, până la ora 1.00, şi trei dintre spaţiile unde se desfăşoară Bucharest Biennale 5: Pavilion - centrul pentru artă şi cultură contemporană, Make a Point - spaţiu expoziţional permanent la parterul fostei Postăvării - şi Alert Studio - o platformă de cercetare şi promovare a producţiei artistice contemporane.

Bucharest Biennale 5, deschisă joi, se va desfăşura până pe 22 iulie, această ediţie având tema "Tactici pentru aici şi acum" şi cuprinzând lucrările a 19 artişti, expuse şi la Casa Presei Libere, folosită pentru prima dată în scop cultural, şi Institutul de Cercetări Politice. Vizitarea expoziţiilor se face gratuit.

Bucharest Biennale este organizată de revista Pavilion, o publicaţie de artă şi cultură contemporană editată la Bucureşti şi difuzată pe patru continente, cu apariţie bianuală, având şi o versiune care poate fi descărcată gratuit de pe site-ul său

Evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor este realizat de Asociaţia Ephemair şi susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Prima ediţie a avut loc în 2007, evenimentul fiind, după Noaptea Muzeelor, al doilea eveniment cultural din România desfăşurat pe durata unei nopţi. Anul trecut, evenimentul a fost extins şi la Cluj. În ultimii şase ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane şi a tinerilor artişti.

Începând cu 2012, organizatorii promit două ediţii anuale ale Nopţii Albe a Galeriilor: ediţia primavară - vară şi ediţia toamnă - iarnă, cu programe curatoriale diferite.

Noaptea Albă a Galeriilor toamnă - iarnă 2012 se va desfăşura pe 28 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici