"Noiembrie" de Ana Maria Bamberger, spectacolul-emblemă al campaniei "Artişti pentru artişti" 2008

Campania Naţională "Artiştii pentru artişti", iniţiată în 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate din toată ţara, continuă şi anul acesta, în intervalul martie-aprilie, informează UNITER.

106 afișări
Imaginea articolului "Noiembrie" de Ana Maria Bamberger, spectacolul-emblemă al campaniei "Artişti pentru artişti" 2008

Imagine din spectacolul "Mamouret" de Jean Sarment, la Teatrul Bulandra

Campania are loc anual, în intervalul martie-aprilie, definit ca o perioadă a solidarităţii teatrale, deoarece pe 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului.

În acest interval, artiştii contribuie la realizarea unui spectacol de caritate, ce reprezintă punctul culminant al campaniei de strângere de fonduri.

În acest an, spectacolul-emblemă al campaniei va fi producţia Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti, "Noiembrie", de Ana Maria Bamberger, cu Olga Tudorache, George Motoi şi Cecilia Bârbora. Regia, versiune scenică, concepţia scenografică şi light design-ul sunt semnate Alice Barb.

Spectacolul va fi transmis, joi, în direct pe TVR Cultural.

Instituţiile teatrale care şi-au anunţat până acum participarea la Campania Naţională "Artiştii pentru artişti" sunt: Teatrul Nottara din Bucureşti, cu spectacolul "Billy Şchiopul" de Martin McDonagh, Teatrul de Comedie din Bucureşti, cu spectacolul "...escu", de Tudor Muşatescu, Teatrul Masca din Bucureşti - "Gemenii", Teatrul Bulandra din Bucureşti - "Mamouret", de Jean Sarment,Teatrul Odeon din Bucureşti - "Ultima femeie a senorului Juan", de Leonid Juhovitki, Teatrul Mic din Bucureşti - "Pe gaura cheii", de Joe Orton, Teatrul Metropolis din Bucureşti - "Copiii la putere", de Roger Vitrac, Teatrul "Ion Creangă" Bucureşti - "Suntem 4, facem teatru", de Erhard Schmied, Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu - "Omul care a văzut moartea", de Victor Eftimiu, Teatrul Municipal Deva - "Colonelul şi păsările", de Hristo Botev. Dincolo de solidaritatea de breaslă, UNITER a încercat să dezvolte şi componenta de sensibilizare a opiniei publice prin atragerea de parteneri, finanţatori, donatori, servicii, sponsorizări etc.

În anul 2007, 170 de persoane au fost sprijinite prin cele patru tranşe financiare acordate de-a lungul anului. Valoarea totală a sprijinului acordat în anul 2007 a fost de 1 miliard de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici