Noua cinematografie românească, la Arhiva de Film Harvard

Un număr de 12 filme româneşti regizate de Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu, Cătălin Mitulescu, Radu Jude şi Radu Muntean vor fi prezentate între 5 şi 7 octombrie de Arhiva de Film Harvard, se arată pe site-ul universităţii americane.

1 afișare
Imaginea articolului Noua cinematografie românească, la Arhiva de Film Harvard

Noua cinematografie românească, la Arhiva de Film Harvard

Programul, prezentat de Arhiva de Film Harvard împreună cu The Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe, va începe pe 5 octombrie cu "Hârtia va fi albastră" (2006), al doilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean, şi cu două filme de Cătălin Mitulescu: scurtmetrajul "Trafic" (Palme d'Or la Cannes 2004) şi lungmetrajul de debut "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (Premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună actriţă, acordat Dorotheei Petre la Cannes 2006).

Pe 6 octombrie, studenţii de la Harvard vor putea vedea trei filme ale lui Cristian Nemescu, realizate între 2004 şi 2006: scurtmetrajul "Poveste la scara C", mediumetrajul "Marilena de la P7" şi primul şi ultimul său lungmetraj, "California Dreamin' (nesfârşit)" (Marele Premiu Un Certain Regard la Cannes 2007).

Primul film al lui Cristi Puiu, "Marfa şi banii" (2001), şi alte două care au câştigat premii prestigioase - "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea" (Ursul de Aur pentru scurtmetraj la Berlinală 2004) şi "Moartea domnului Lăzărescu" (premiul Un Certain Regard la Cannes 2005) - vor fi prezentate pe 7 octombrie.

În aceeaşi zi sunt programate două mediumetraje din 2004 de Corneliu Porumboiu, "Visul lui Liviu" şi "Călătorie la oraş", şi cel mai premiat scurtmetraj românesc din ultimul an, "Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude (premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în competiţie internaţională de la Sundance).

Arhiva de Film Harvard a fost fondată în 1979 şi le dă studenţilor posibilitatea să vadă filme străine şi independente şi să discute cu regizori şi actori, în sala sa de peste 200 de locuri din Cambridge, Massachusetts.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici