Nouă ouă gigant, pictate, amplasate în oraşul Bistriţa

Nouă ouă gigant din fibră de sticlă, pictate cu peisaje naturale sau cu simboluri religioase, au fost amplasate, joi, cu ocazia Paştelui, în oraşul Bistriţa, o parte lângă Biserica Evanghelică din centru, iar o alta lângă Biserica Sfânta Ana.

680 afișări
Imaginea articolului Nouă ouă gigant, pictate, amplasate în oraşul Bistriţa

Nouă ouă gigant, pictate, amplasate în oraşul Bistriţa (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Opt ouă au fost comandate de Primăria Bistriţa la o firmă din oraş şi pictate de elevii Liceului de Arte Plastice "Corneliu Baba" din Bistriţa, iar unul a fost donat de firma care le-a realizat pe toate, acesta din urmă fiind pictat cu imagini religioase.

Pentru confecţionarea ouălor, Primăria Bistriţa a plătit 13.000 de lei, iar pentru vopselele utilizate de elevi ca să le picteze alţi 6.000 de lei.

Joi, patru ouă au fost puse lângă Biserica Evanghelică din Bistriţa, iar celelalte cinci lângă Biserica Sfânta Ana de la Big. La fiecare grup de ouă este afişată o plăcuţă cu urări de Paşte.

Cele opt ouă pictate de elevii de la Liceul de Arte Plastice au motive florale, peisaje, copaci înfloriţi, globul pământesc, mozaicuri, decoraţiuni.

"Am dorit ca în acest an să le spunen concitadinilor noştri, într-un mod special, Paşte fericit. Am ales să ornăm oraşul cu două grupuri de ouă, decoraţiuni care ne înfrumuseţează viaţa. Nu este o invenţie locală, am luat ideea din Europa. Aşa cum modelul pentru struţi l-am copiat după cel al urşilor, cămilelor, spre exemplu, din alte ţări, tot aşa modelul pentru ouă l-am văzut în Croaţia, la Zagreb. Am ales aceste locuri pentru a le pune deoarece vrem să fie aproape de cetăţeni. Oraşul merită astfel de oaze de europenism. Sigur, cu aceşti bani puteam să plombăm nişte străzi, să cumpărăm nişte alimente pentru săraci sau să dotăm Primăria cu o jumătate de maşină, dar am preferat această variantă tradiţională. Bistriţa trebuie să arate frumos”, a spus Ovidiu Creţu.

Anul trecut, la Bistriţa, au fost amplasaţi şi şase struţi din fibră de sticlă, cu o înălţime de 1,5 metri, struţul fiind declarat mascota oraşului. Câţiva struţi se află şi acum lângă Biserica Evanghelică din Bistriţa şi completează peisajul alături de ouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici