NOUL IPAD, lansat de Apple. Care sunt caracteristicile şi preţurile noii tablete. Când va apărea în România - FOTO şi VIDEO

Grupul american Apple a prezentat miercuri a treia versiune a tabletei iPad, care are o calitate mai bună a display-ului, un procesor cu patru nuclee şi o cameră foto de 5 MP. Oficialii Apple s-au referit la noul produs folosind doar sintagma "THE NEW IPAD" (NOUL IPAD), nu iPad 3 sau iPad HD, aşa cum aşteptau unii specialişti din domeniul IT.

3318 afișări
Imaginea articolului NOUL IPAD, lansat de Apple. Care sunt caracteristicile şi preţurile noii tablete. Când va apărea în România - FOTO şi VIDEO

NOUL IPAD, lansat de Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Versiuni şi preţuri: 499 $ pentru 16 GB, 599 $ pentru 32 GB şi 699 $ pentru 64 GB. Versiunile 4G costă cu aproximativ 130 de dolari mai mult.

Noua tabletă va fi pusă în vânzare începând cu 16 martie. Preţul tabletelor iPad din generaţiile precedente urmează să scadă.

Statele Unite, Franţa, Canada şi Germania figurează printre primele ţări unde va apărea noul iPad. În România, noul iPad va ajunge pe 23 martie.

Caracteristicile tehnice ale noului iPad:

- ecran Retina Display, cu o rezoluţie de 2048 pe 1536 de pixeli

- procesor cu patru nuclee, numit A5X

- camera foto de pe spate are 5 megapixeli, senzor BSI (cu iluminare din fundal), video Full HD 1080p cu stabilizator de imagine, noise reduction.

- Noul iPad va integra şi un sistem de recunoaştere vocală pentru dictare (disponibil în engleză, franceză, germană şi japoneză) şi va fi compatibil cu tehnologia avansată de internet mobil 4G LTE. De asemenea, noul iPad va fi compatibil cu tehnologiile HSPA+ şi HSDPA.

- Dimensiuni: 9,4 mm grosime şi 652 de grame.

- Durata bateriei este de zece ore în varianta Wi-Fi şi nouă ore în varianta Wi-Fi+4G.

- Aplicaţia iPhoto, cu posibilităţi avansate de control multi touch şi opţiuni Photo Beam şi Photo Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici