"Nu vrem o mulţime cosmopolită de indieni, arabi şi chinezi": Români care vor să migreze în Marea Britanie postează comentarii rasiste despre alţi imigranţi

Români care se pregătesc să migreze anul viitor în Scoţia, Londra sau Liverpool insultă oraşele britanice şi postează online comentarii rasiste în care afirmă că nu vor să trăiască lângă indieni, arabi, chinezi sau persoane de culoare, relatează The Daily Express în ediţia de duminică.

1601 afișări
Imaginea articolului "Nu vrem o mulţime cosmopolită de indieni, arabi şi chinezi": Români care vor să migreze în Marea Britanie postează comentarii rasiste despre alţi imigranţi

"Nu vrem o mulţime cosmopolită de indieni, arabi şi chinezi": Români care vor să migreze în Marea Britanie postează comentarii rasiste despre alţi imigranţi

Potrivit publicaţiei The Daily Express, comentariile au fost postate pe un forum românesc, în cadrul unor discuţii pro şi contra migrării în Marea Britanie după anularea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii în această ţară, la 1 ianuarie 2014.

Un utilizator, Skis, afirmă pe site-ul Români Online că familia sa doreşte să se mute în Scoţia pentru sporturi de iarnă în Highlands, dar comentariile sale sunt rasiste, scrie publicaţia. "Nu vrem o mulţime cosmopolită de indieni, arabi, chinezi, etc. Vrem ceva mai liniştit", scrie acesta. Mutu, alt utilizator, descrie o "mare concentrare" de "pickaninny" (termen ofensator la adresa copiilor de culoare) în Slough, Berkshire.

De asemenea, ValiB a scris că Leicester este "plin de indieni", iar Mickyroman că a fost nevoit să se mute în nordul Londrei din cauza populaţiei asiatice. "Am aflat că este plin de pakistanezi şi indieni şi nu ştiu la ce să mă aştept din partea acestor naţiuni".

Alţi utilizatori dezbat care sunt zonele în care se trăieşte cel mai bine, care este situaţia ajutoarelor sociale şi percepţia lor despre viaţa britanicilor, scrie Daily Express, citând alte mesaje postate pe forum.

Aceste comentarii l-au înfuriat pe Gerard Batten, purtătorul de cuvânt pentru Afaceri Interne al UKIP, o formaţiune naţionalistă şi eurofobă. "Este ironic faptul că oameni din M.Britanie care îşi exprimă îngrijorările cu privire la imigrare sunt acuzaţi de xenofobie (...) Însă există oameni care vor să vină în M.Britanie, dar care nu vor să se integreze în societatea nostră, pe baza prejudecăţilor lor", a declarat parlamentarul, citat de publicaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici