Număr record de 20.000 bilete individuale pentru Festivalul Enescu, vândute în doar două ore

Organizatorii Festivalului Internaţional "George Enescu", care se desfăşoară în perioada 1 - 28 septembrie, au vândut un număr record de 20.000 de bilete individuale în doar două ore de la scoaterea acestora pe piaţă, luni, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

293 afișări
Imaginea articolului Număr record de 20.000 bilete individuale pentru Festivalul Enescu, vândute în doar două ore

Număr record de 20.000 bilete individuale pentru Festivalul Enescu, vândute în doar două ore (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru spectacolele din cadrul ediţiei din 2013 a Festivalului Internaţional "George Enescu", cu preţuri cuprinse între 20 şi 80 de lei, au fost puse în vânzare luni, la ora 10.00. Acestea pot fi cumpărate fie de pe internet, de pe site-ul Eventim - www.eventim.ro/ro -, fie din întreaga reţea de magazine Eventim - Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi de la celelalte puncte Eventim din România. De asemenea, biletele pot fi procurate prin intermediul reţelelor Eventim din ţările europene.

Luni, numai online, pe site-ul Eventim, au fost plasate peste 2.500 de comenzi în primele două ore, depăşind un număr total de 13.500 de bilete.

"Deşi mulţi ar crede că astfel de cifre sunt posibile numai pentru meciuri de fotbal sau concerte rock, iată că Festivalul «George Enescu» a bătut toate recordurile privind vânzarea de bilete. 20.000 de bilete în primele două ore de vânzare reprezintă o performanţă până acum unică şi suntem siguri că până la sfârşitul zilei cifra va creşte semnificativ. Chiar dacă Festivalul «George Enescu» nu necesită reconfirmări, ne bucură că acest eveniment emblematic pentru România are resurse suficiente pentru a creşte în permanenţă în calitate şi popularitate", spune directorul Eventim, Valentin Vasiloiu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Numai în primele 10 minute de la startul vânzării biletelor individuale pentru Festivalul Internaţional "George Enescu", existau deja evenimente sold-out din seriile Recitaluri şi Concerte Camerale.

Ediţia din 2013 a Festivalului "George Enescu", desfăşurată în perioada 1 - 28 septembrie, are în program peste 150 de evenimente, care se vor desfăşura atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară - Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Astfel, pe scena festivalului vor urca în acest an unele dintre cele mai importante personalităţi ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin.

De asemenea, actorul Marcel Iureş va debuta ca narator, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu", în cantata "Gurre-Lieder", o producţie muzicală fără precedent în cadrul ediţiei 2013.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediţii a festivalului, formaţii şi artişti precum orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la Bucureşti, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, Harmonius Chamber Orchestra - Osaka; Camerata Salzburg, Vortice Dance Company.

Ediţia din 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoşi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten - comemoraţi în acest an -, Arnold Schoenberg, Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven. Creaţiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucureşti în interpretarea unică a unor artişti şi orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic şi Academy Saint Martin in the Fields.

Actorul John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu cu proiectul "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer", pe care îl va prezenta la Bucureşti.

Totodată, revin pe scena festivalului orchestre faimoase care au mai fost la ediţia precedentă, precum Royal Concertgebouw Amsterdam şi Staatskapelle Berlin şi Academia Santa Cecilia di Roma.

Pe 14 februarie, Guvernul a anunţat printr-un comunicat că ediţia de anul acesta a Concursului Internaţional "George Enescu", eveniment care se desfăşura în cadrul Festivalului "George Enescu", a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc alternativ, o dată la doi ani.

Festivalul "George Enescu" a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul "George Enescu" este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici