Număr record de înscrieri la secţiunea compoziţie a Concursului "George Enescu"

Concursul Internaţional "George Enescu" 2007, secţiunea compoziţie, înregistrează un număr dublu de înscrieri faţă de ediţia precedentă, 117 lucrări de compoziţie fiind propuse în competiţie, potrivit lui Mihai Constantinescu, directorul Artexim.

1 afișare
Imaginea articolului Număr record de înscrieri la secţiunea compoziţie a Concursului "George Enescu"

Număr record de înscrieri la secţiunea compoziţie a Concursului "George Enescu"

Ediţia din acest an a Concursului Internaţional "George Enescu" cuprinde trei secţiuni: compoziţie, pian şi vioară.

În momentul de faţă, s-au încheiat înscrierile pentru secţiunea compoziţie. "La secţiunea compoziţie s-au înscris în concurs 117 lucrări. Este un număr dublu faţă de ediţia precedentă a Concursului «George Enescu». Candidaţii înscrişi în concurs sunt de pe cinci continente", a declarat Mihai Constantinescu, directorul Artexim, instituţie din subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) care se ocupă de organizarea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu".

Constantinescu a precizat că lucrările de compoziţie înscrise în concurs vor fi trimise la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), pentru a fi transmise ulterior membrilor juriului spre evaluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici