O activistă Femen a distrus statuia din ceară a lui Putin de la Muzeul Grévin din Paris - FOTO

O activistă feministă Femen a distrus statuia din ceară a lui Vladimir Putin de la Muzeul Grévin din Paris, aplicându-i mai multe lovituri cu un ţăruş şi strigând "Putin dictatorul", joi, cu câteva ore înainte de sosirea în capitala franceză a preşedintelui rus.

421 afișări
Imaginea articolului O activistă Femen a distrus statuia din ceară a lui Putin de la Muzeul Grévin din Paris - FOTO

O activistă Femen a distrus statuia din ceară a lui Putin de la Muzeul Grévin din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânăra militantă, o femeie blondă, cu sânii goi, a fost arestată de poliţia pariziană, sub "privirile" impasibile ale statuilor din ceară ale altor lideri politici, precum Juan Carlos, Barack Obama, François Hollande şi Angela Merkel. Statuia lui Putin a fost doborâtă de pe soclu şi zăcea pe pardoseala muzeului, cu capul sfărâmat.

Conducerea Muzeului Grévin spune că "deplânge acest incident" şi a anunţat că va depune plângere în justiţie.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei muzeale, este pentru prima dată când o statuie de la Muzeul Grévin este distrusă, chiar dacă au existat totuşi câteva precedente "politice". În 1979, replica din ceară a liderului Partidului comunist francez din epocă, Georges Marchais, a fost furată de militanţi de extremă dreaptă şi a fost găsită apoi într-o groapă din Jardin des plantes, cu o frânghie înnodată în jurul gâtului şi cu cuvântul "Moscova" scris pe frunte.

Preşedintele rus Vladimir Putin este invitat în Franţa cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Debarcării din Normandia.

El urmează să ia cina joi seară la Palatul Elysée cu preşedintele Hollande şi va avea o întrevedere cu premierul britanic David Cameron. Va fi pentru prima dată când liderii politici occidentali vor avea ocazia de a discuta faţă în faţă cu Putin după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici