O anchetă despre o sculptură atribuită lui Brâncuşi, duminică, la "România, te iubesc!"

Corespondentul Ştirilor Pro TV Paul Angelescu prezintă duminică, de la 18.00, în emisiunea "România, te iubesc!", o anchetă cu greutate: de peste patru luni o sculptură din bronz atribuită lui Constantin Brâncuşi se află în custodia Poliţiei Capitalei.

261 afișări
Imaginea articolului O anchetă despre o sculptură atribuită lui Brâncuşi, duminică, la "România, te iubesc!"

O anchetă despre o sculptură atribuită lui Brâncuşi, duminică, la "România, te iubesc!"

Potrivit Pro TV, o sculptură de zeci de milioane de euro, atribuită lui Brâncuşi, aşteaptă să primească verdictul: original sau fals.

"Autorităţile române încearcă să vadă dacă au de-a face cu un fals sau un original, deocamdată fără succes. Miza este uriaşă: dacă lucrarea este un original, valoarea ei poate urca la zeci de milioane de euro", spune Paul Angelescu.

În ultimii zece ani, sculptura a trecut prin nu mai puţin de patru ţări, dar şi prin mâinile celor mai reputaţi experţi ai operei lui Brâncuşi la nivel mondial. "Duminică aflaţi povestea incredibilă a sculpturilor lui Brâncuşi, vedeţi cât de pregătite sunt autorităţile române să gestioneze situaţii legate de opera sculptorului, dar şi ce au zis cei mai mari experţi despre bronzul din seiful Poliţiei", promite corespondentul Ştirilor Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici