O carte împrumutată de la Biblioteca publică din San Francisco a fost returnată după un secol

Volumul de povestiri „Quarante minutes de retard” („40 de minute de întârziere”) de Francis Hopkinson Smith a fost împrumutat de la Biblioteca publică din San Francisco în anul 1917 şi a fost returnat bibliotecii în 2017, informează San Francisco Chronicle.

306 afișări
Imaginea articolului O carte împrumutată de la Biblioteca publică din San Francisco a fost returnată după un secol

O carte împrumutată de la Biblioteca publică din San Francisco a fost returnată după un secol

Phoebe Webb a împrumutat cartea în 1917 şi, la scurtă vreme, a încetat din viaţă. În 1996, strănepotul doamnei Webb a găsit, într-un cufăr prăfuit, volumul şi, deschizându-l, a observat fişa de împrumut datând din 1917. A vrut să returneze cartea, dar a aflat că, dacă o va face, va trebui să plătească şi o amendă consistentă, aşa că a renunţat.

La începutul acestui an, în încercarea de a recupera cele 55.000 de volume care au nu i-au mai fost returnate, Biblioteca a iniţiat un program de amnistie, numit „Five Forgiveness Program”, prin care cei care vor returna cărţile împrumutate vor fi exoneraţi de plata amenzilor pentru întârziere.

După adoptarea acestei măsuri, Johnson Webb, strănepotul celei care împrumutase cartea, a returnat volumul Bibliotecii publice din San Francisco, fără a mai fi nevoit să plătească amenda, care se ridica la 3.650 de dolari.

Francis Hopkinson Smith, autorul cărţii, a fost un scriitor, artist şi inginer american. Printre altele, cea mai cunoscută realizare inginerească a sa a fost realizarea fundaţiei pentru Statuia Libertăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici