O carte pe zi: „Evadarea" de David Baldacci

O carte pe zi: „Evadarea" de David Baldacci. „David Baldacci n-a fost niciodată mai bun ca în Evadarea" (Providence Journal)

234 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Evadarea" de David Baldacci

O carte pe zi: „Evadarea" de David Baldacci

Cu certitudine cititorii acestei rubrici au auzit de David Baldacci, multe din romanele sale au fost traduse în ultimele două decenii de Editura RAO.

Pentru cei care nu ştiu prea multe, precizăm: este un romancier american în vârstă de aproape 62 de ani, cosniderat printre cei mai bine vânduţi, poate chiar cel mai bine vândut. Avocat, Baldacci a scris îndeosebi romane de suspans şi thrilelre juridice.

Printre fanii săi se numără fostul preşedinte Barack Obama. A publicat până acum mai multe de 43 de romane, toate ajunse bestselleruri, multe adaptate pentru film sau televiziune; a fost tradus şi publicat în peste 80 de ţări şi a vândut peste 150 de milioane de exemplare în toată lumea.

A scris mai multe serii cu eroi diferiţi în prim plan, una dintre serii se cheamă John Puller.

„Evadarea” este al treilea titlu din seria John Puller.

Scriu editorii: „Fratele mai mare al lui John Puller, Robert, a fost condamnat pentru trădare. Evadarea lui inexplicabilă din închisoare îl face cel mai căutat criminal din ţară. Unii din guvern cred că John Puller reprezintă cea mai bună şansă de a-l captura în viaţă pe Robert, aşa că fratele mai mic trebuie să-l aducă pe fratele său pentru a face faţă dreptăţii. Insă Puller descoperă repede că fratele său este urmărit de alţii care vor să-l ucidă. La rândul sau, Puller este împins într-un parteneriat neliniştit şi plin de viaţă cu un alt agent, care ar putea avea o agendă proprie.”

Dar acţiunea romanului („cel mai bun al lui Baldacci de până acum”, scria Associated Press) e mult mai complicată, cu răsturnări spectaculoase de situaţii, cu desfăşurări care ţin cititorul cu sufletul la gură. Robert Puller a fost acuzat de trădare, crime împotriva securităţii naţionale, deşi n-a fost dovedit nimic. Fratele său, anchetator de profesie, înţelege foarte repede că totul a fost o înscenare, dar interese mult prea ascunse îl împiedică aă ducă adevărul la lumină. Are şi o dilemă: ce se află pe primul loc – lealitatea faţă de ţară sau faţă de fratele său? Bobby deţine secrete de stat pentru care anumiţi oameni sunt gata să ucidă. Cu ajutor, John Puller desţeleneşte terenul. Finalul romanului este de-a dreptul tensionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici