O carte pe zi: „Femei invizibile. Manipularea datelor într-o lume concepută de bărbaţi”

„O avalanşă de fapte, triste, nebune, rele şi amuzante, care argumentează o problemă fără drept de apel...Ambiţia şi scopul – şi pura originalitate – a Femeilor invizibile este imensă; nici mai mult nici mai puţin decât povestea a ce se întâmplă când nu ţinem cont de jumătate din omenire.“ The Times

303 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Femei invizibile. Manipularea datelor într-o lume concepută de bărbaţi”

O carte pe zi: „Femei invizibile. Manipularea datelor într-o lume concepută de bărbaţi”

Caroline Emma Criado Perez, născută în 1984, este o jurnalistă, activistă feministă şi scriitoare britanică. A iniţiat şi desfăşurat mai multe campanii pentru mai buna soartă a femeilor în societate. În 2013 a primit Liberty Human Rights Campaigner of the Year Award şi a primit Ordinul Imperiului Britanic cu ocazia zilei de naştere a reginei în 2015. A publicat mai multe cărţi, iar cea pe care o smenalăm astăzi a apărut în 2019.

O carte în care a strâns, pentru prima oară, un număr impresionant de studii, cazrui şi cercetări din întreaga lume care ilustrează discriminarea a jumătate din populaţia lumii. De la politicile guvernamentale şi cercetările medicale, la tehnologie, locuri de muncă şi media, cartea ilustrează şocant de-a dreptul cum sunt excluse femeile.

Cartea a câştigat Premiul Royal Society Science Book şi FT & McKinsey Business Book of the Year în anul în care a apărut.

Scriu editorii români: „Imaginează-ţi o lume în care… Telefonul este prea mare pentru mâna ta. Doctorul îţi prescrie un medicament care nu e bun pentru corpul tău.

Într-un accident de maşină ai cu 47% mai multe şanse să fii rănit serios.

Dacă vreunul din aceste lucruri sună cunoscut, atunci foarte probabil eşti femeie.

De la politicile guvernamentale şi cercetarea medicală la tehnologie, locuri de muncă şi media, Femei invizibile ne dezvăluie cum, într-o lume construită în principal de şi pentru bărbaţi, ignorăm în mod sistematic jumătate din populaţie, adesea cu consecinţe dezastruoase. Caroline Criado Perez aduce laolaltă pentru prima dată o gamă impresionantă de studii de caz, de povestiri şi de cercetări noi din toată lumea, care ilustrează modurile ascunse în care femeile sunt uitate şi impactul profund pe care îl are acest lucru asupra noastră.”

„O avalanşă de fapte, triste, nebune, rele şi amuzante, care argumentează o problemă fără drept de apel... Ambiţia şi scopul – şi pura originalitate – a Femeilor invizibile este imensă; nici mai mult nici mai puţin decât povestea a ce se întâmplă când nu ţinem cont de jumătate din omenire.“ The Times

„Revelatoare, înspăimântătoare, plină de speranţă. O Biblie seculară.” Jeanette Winterson

Caroline Criado Perez - Femei invizibile. Manipularea datelor într-o lume concepută de bărbaţi. Traducere din limba engleză de Simona Iacob. Editura Litera. 447 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici