O carte pe zi. „Justiţie divină” de David Baldacci

192 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi. „Justiţie divină” de David Baldacci

Dacă vreţi să citiţi un thriller captivant, cu o acţiune complicată, care te ţine cu sufletul la gură, cu numeroase întorsături neaşteptate, deşi pe alocuri destul de violent, aţi ales cartea cea mai potrivită.

Atenţie, să nu confundaţi cu un roman cu un titlu similar, apărut la aceeaşi editură RAO în 2012, scris însă de italianul Rino Cammilleri (acţiunea acestuia se desfăşoară la Roma, în 1881, după moartea Papei Pius al IX-lea. Un roman care pornea de la un fapt istoric, o societate secretă care complota împotriva Vaticanului).

Este al patrulea roman din seria Clubul Camel. Cine nu ştie ce este Clubul Camel ar trebui să afle că este o organizaţie inventată de David Baldaccci, primul roman în care apare clubul se chema chiar „Clubul Baldacci” şi a fost tipărit în traducere la noi, fireşte la RAO, acum un deceniu.

Clubul există undeva la periferia Washingtonului, se compune din patru membri excentrici, conduşi de un bărbat misterios cunoscut sub numele de „Oliver Stone”, care studiază teorii ale conspiraţiei, evenimente curente şi maşinaţii guvernamentale pentru a descoperi adevărul din spatele acţiunilor oficiale. Eforturile lor nu se bucură de prea mult succes, până când grupul ajunge să fie martor la o crimă şocantă, după care toţi se trezesc prinşi într-o incredibilă conspiraţie, care se întinde până la cele mai înalte niveluri. În toate volumele seriei apare câte o asemenea conspiraţie. Sau ceva asemănător.

În volumul de faţă „Oliver Stone”, cunoscut şi ca John Carr, un admirabil veteran de război din Vietnam, este vânat de un general care l-a împiedicat pe vremuri, din motive personale, să obţină o medalie meritată, vânat acum pentru că i-ar fi ucis pe doi înalţi funcţionari ai statului. În fuga sa, Stone ajunge într-o aşezare măruntă dintr-o zonă minieră unde nimic nu este ce pare a fi şi unde se desfăşoară un enorm trafic cu droguri. Stone ajunge să fie cel mai căutat individ din America, deşi de la un moment încolo, nu mai ştii cine pe cine vânează, o încrengătură de „federali”, agenţi secreţi, spioni, slujbaşi ai CIA, poliţişti, unii dintre ei corupţi.

David Baldacci – Justiţie divină. Traducere de Andra-Elena Agafiţei. Editura RAO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici