O carte pe zi: "Şcoala de noapte", de Lee Child

Un nou roman în care celebrul Jack Reacher trebuie să-l găsească pe americanul misterios şi trădător şi să fie mai rapid decât mesagerii celulelor jihadiste.

209 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Şcoala de noapte", de Lee Child

O carte pe zi: "Şcoala de noapte", de Lee Child

Punctul de plecare pare să fie o întrebare: ce s-ar întâmpla dacă omenirea s-ar afla în pragul catastrofei ca urmare a unei greşeli făcute cu decenii în urmă? Să presupunem că, în primii ani intenşi ai războiului rece, imediat după războiul Coreei, când Occidentul se temea de o invazie sovietică, americanii ar fi construit mici bombe nucleare (câte 22 de kg fiecare) şi fiecare de puterea bombei de la Hiroshima, care urmau să fie paraşutate în teritoriul inamic împreună cu soldaţii sacrificaţi care să le poarte în spate şi să le acţioneze. Să mai presupunem că s-ar fi fabricat o sută de asemenea bombe, transportate toate pe teritoriul Germaniei. Dar apoi, când situaţia politică s-a mai detensionat şi lumea s-a mai înţelepţit de ambele părţi, bombele acestea ar fi fost retrase şi distruse, în afara unui set de zece rătăcit în uriaşul hăţiş birocratic al armatei americane şi rămas în depozitele unei baze din Germania. Întâmplător, mai există foşti soldaţi care ştiu, unul povesteşte unui nepot, acum şi el în armată, care decide să se îmbogăţească scotocind după acele bombe rătăcite, găsindu-le şi pregătindu-se sî le vândă teroriştilor arabi pentru o sumă imensă. Zece mari oraşe occidentale ar urma să fie distruse şi fireşte întreaga civilizaţie din jurul lor. Începe o cursă contra cronometru pentru a-l găsi pe acest dement care a furat şi ascuns bombele, în care sunt implicaţi nu numai Jack Reacher şi Casa albă, dar şi terorişti arabi şi neonazişti germani, care vor să pună şi ei mâna pe arme pentru a dobândi puterea în ţară.

Un roman care se citeşte cu sufletul la gură. Jack Reacher trebuie să-l găsească pe americanul misterios şi trădător şi să fie mai rapid decât mesagerii celulelor jihadiste. Mai ales un roman care înspăimântă prin descrierea copleşitoarei maşinării electronice de supraveghere din zilele noastre: nimic nu scapă.

"Premisa unui complot anterior atentatului de la 11 septembrie 2001 este în acelaşi timp convingătoare şi deconcertantă, iar Lee Child, cu atenţia lui caracteristică pentru detalii, reuşeşte să redea întreaga acţiune într-un mod surprinzător şi credibil" - Publishers Weekly

Lee Child - "Şcoala de noapte". Editura Trei. Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus. 446 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici