O carte pe zi: „Stare de teroare” de Hillary Rodham Clinton şi Louise Penny

„Stare de teroare o să vă ţină treji până târziu în noapte ca să încercaţi să ţineţi pasul cu secretarul Adams şi echipa ei.” (GoodMorningAmerica.com)

136 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Stare de teroare” de Hillary Rodham Clinton şi Louise Penny

O carte pe zi: „Stare de teroare” de Hillary Rodham Clinton şi Louise Penny

Cu două luni în urmă, pe 12 octombrie, a fost lansat în America romanul pe care îl semnalăm astăzi, publicat de editurile Simon & Schuster şi St. Martin's Press. Instantaneu a intrat pe primul loc în topurile celor mai cunoscute publicaţii. Instantaneu, am putea spune, a intrat şi în vizorul Editurii Crime Scene Press, care l-a tradus, deşi e un roman voluminos, iar săptămână trecută a ieşit de sub tipar (cu o copertă identică cu a ediţiei americane). Rară performanţă, felicitări!

Un roman mystery politic, scris de fosta secretară de stat a Statelor Unite Hillary Rodham Clinton şi de romancierul canadian de mistere Louise Penny.

Hillary Rodham Clinton este prima femeie din istoria Statelor Unite care a devenit candidat prezidențial din partea unui partid major. A fost al 67-lea Secretar de Stat după aproape patru decenii în care a ocupat înalte funcții publice. Este soție, mamă și bunică, precum și autoarea altor șapte cărți pe lângă cea de față. Louise Penny a câștigat mai multe premii literare internaționale și este autoare de mai multe romane bestseller aflate pe locul 1 în clasamentele New York Times, USA Today, Globe and Mail (Toronto). Cărțile cu inspectorul-șef Armand Gamache au fost traduse în treizeci și unu de limbi.

Un roman în care fosta secretară de stat, descoperind „statul paralel” creat de precedenta Administraţie, scrie, în numele eroinei Ellen Adams: „Nu mă îngrijorează atât că e paralel, cât că e întins peste tot. Patru ani în care au fost angajaţi, promovaţi şi răsplătiţi oameni care ar spune orice şi ar face orice ca să susţină un preşedinte ţicnit care ne-a lăsat vulnerabili.” Iar vulnerabilitatea, în cazul concret al romanului, înseamnă pierderea oricărui prestigiu şi putere a agenţilor secreţi americani şi avansul considerabil al reţelelor teroriste.

Fiind nu doar un roman thriller, ci şi unul foarte bun, vom spune doar foarte pe scurt despre ce e vorba, lăsându-i pe cititori să-l savureze capitol cu capitol.

Trei autobuze explodează în trei țări din Europa – la Londra, la Paris şi la Frankfurt. Cu victime nenumărate. Secretul din spatele atentatelor se află la Washington. Secretarul de Stat Ellen Adams intră într-un joc periculos cu fosta administrație americană, cu Iranul, Pakistanul și Rusia în încercarea de a preveni un dezastru inimaginabil pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Credem necesar să alipim acestei semnalări o parte din mulţimea de opinii care, sperăm, vă vor convinge să citiţi cartea:

„Stare de teroare este cartea pe care am sperat mereu s-o scrie un om de stat inspirat.” (James Patterson)

„Un thriller politic desăvârşit.” (Ann Cleeves)

„Trama e ambiţioasă şi apocaliptică… o cursă diplomatică de mare viteză…” (The New York Times)

„Adevărata cheie a romanului este arma secretă a acestuia: prietenia dintre femei.” (The Washington Post)

„Un thriller trepidant despre terorism, corupţie şi diplomaţie, meticulos scris şi care promite amănunte pe care numai cineva din interior le poate destăinui.” (TIME)

„N-o să puteţi lăsa cartea din mână… Priviţi-o ca pe refugiul din această toamnă.” (CNN.com)

„Miza este inteligent construită la nivel geopolitic şi ne pune în faţa unei dileme morale demnă de John le Carré…” (The Guardian)

„Remarcabil… Având un ritm alert şi fiind plin de amănunte din culise, romanul zugrăveşte superb presiunea din interiorul lumii diplomaţiei şi al diplomaţiei lumii.” (Daily Mail)

„Un thriller care îmbină experienţa directă a unui fost secretar de stat cu abilităţile scriitoriceşti ale unei maestre a suspansului.” (Tampa Bay Times)

„Stare de teroare o să vă ţină treji până târziu în noapte ca să încercaţi să ţineţi pasul cu secretarul Adams şi echipa ei.” (GoodMorningAmerica.com)

 

Hillary Rodham Clinton, Louise Penny – Stare de teroare. Traducere din limba engleză şi note de George Arion Jr. Crime Scvene Press. 509 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici