O carte pe zi: „Suflete goale” de Guillermo del Toro şi Chuck Hogan

„O crimă oribilă care depăşeşte orice imaginaţie. O tânără agentă FBI explorând un teritoriu periculos. Un erou care sfidează veacurile.„Guillermo del Toro şi Chuck Hogan ne oferă o capodoperă - o combinaţie de horror, suspans şi fantasy” - Stephen Chbosky.

144 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Suflete goale” de Guillermo del Toro şi Chuck Hogan

O carte pe zi: „Suflete goale” de Guillermo del Toro şi Chuck Hogan

Un prim roman dintr-o serie stranie, cu crime violente, fantezie din belşug, suspans aidoma, recurs la religii şi practici religioase vechi. În care apare o fiinţă care trăieşte neschimbată de 450 de ani. Şi vânează suflete goale. Acestea sunt creaturi nemaivăzute, entităţi malefice, venite cine ştie de unde, care vor haosul. „Un suflet gol se strecoară într-o gazdă umană pentru o perioadă limitată. Sunt creaturi ale Haosului. Prosperă când acesta se manifestă. Se bucură nespus când persoana care le găzduieşte este ucisă. Astfel, sunt expulzate din trupul respectiv, călătoria lor luând sfârşit. Momentul morţii, când gazdele sunt ucise, le produce o plăcere inconmensurabilă – iată motivul pentru care comit aceste crime violente.”

Suflete goale sunt numite în folcorul mesopotamian spirite spurcate. Ţelul suprem al sufletelor goale este haosul, iar haosul suprem l-ar putea obţine luând în stăpânire o persoană care deţine foarte multă putere.mIdeea este că trebuie găsite toate persoanele care au avut legătură cu locul unde s-a petrecut evenimentul în prima jumătate de oră, pentru a afla în care dintre ele s-a ascuns sufletul gol.

Vânătorul de suflete goale a prins trei dintre ele, pe care le-a închis în recipiente speciale, de unde nu mai pot scăpa, şi e acum pe urmele celui de-al patrulea, cel mai rău.

Scriu editorii: „Viaţa Odessei Hardwicke este zguduită când se vede obligată să-şi ucidă partenerul, pe Walt Leppo, un agent FBI decorat, care devine brusc şi inexplicabil violent în timpul arestării unui criminal sângeros. Nu o nelinişteşte tragedia în sine, cât prezenţa fantomatică pe care crede că a văzut-o ridicându-se din trupul neînsufleţit al agentului.

Punând la îndoială viitorul său în FBI şi propria sănătate mintală, Hardwicke acceptă o misiune minoră – aceea de a strânge bunurile din biroul newyorkez al unui agent pensionat. Ce va găsi acolo o va pune pe urmele unui personaj misterios, Hugo Blackwood, un om cu o avere uriaşă, care pretinde că trăieşte de secole şi care fie are minţile rătăcite, fie este singurul apărător al omenirii împotriva unei teribile forţe malefice.”

Guillermo del Toro este unul dintre cei mai creativi şi mai vizionari artişti ai generaţiei sale. Şi-a dovedit talentul remarcabil ca regizor, scenarist, producător şi scriitor. Născut la Guadalajara, Mexic, s-a bucurat de recunoaşterea mondială odată cu Cronos, un film horror cu accente fantastice. În 2004, a regizat şi a fost coscenarist al thrillerului science-fiction Hellboy. Labirintul lui Pan a însemnat încă un succes internaţional, filmul câştigând peste 40 de premii. În 2018, Forma apei a câştigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film.

Chuck Hogan este scenarist, producător de televiziune şi autor de bestselleruri New York Times. Cel mai cunoscut roman al său, Prince of Thieves, care a câştigat în 2005 Hammett Award, a fost numit de Stephen King una dintre cele mai bune cărţi ale anului şi a stat la baza filmului The Town.

Guillermo del Toro şi Chuck Hogan - Suflete goale. Primul volum din seria Benzile Blackwood. Traducere din limba engleză de Andrei Covaciu. Editura Trei. Colecţia Fiction Connection. 359 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici