O carte pe zi: „The True. Adevăratul” de Sarah Kornfeld

Ceea ce începe ca o examinare a unei relaţii amoroase de acum multă vreme se transformă cu măiestrie într-un thriller pe care nu-l poţi lăsa din mână.

167 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „The True. Adevăratul” de Sarah Kornfeld

O carte pe zi: „The True. Adevăratul” de Sarah Kornfeld

Semnalăm astăzi o carte care poate părea stranie multor cititori. E nevoie de o explicaţie. E aproape vorba de o trilogie, aceeaşi carte apare la Editura Integral în trei limbi diferite – română, engleză şi franceză – dar cu finaluri diferite, „fiecare traducere fiind o extensie a haosului experienţei lui Kornfeld” (editorul). Primele două versiuni au apărut deja, următoarea, în limba franceză, va apărea la sfârşitul acestei luni noiembrie, iar întreg setul va fi lansat pe 9 decembrie. Traducerea în română, excelentă, îi aparţine chiar editorului.

Autoarea, Sarah Kornfeld, este o scriitoare americană, cu pregătire de actriţă, care a scris o piesă de teatru jucată la New York şi un roman publicat în 2018, bine primit de critică.

Sarah Kornfeld şi Alexandru (Ducu) Darie au fost iubiţi în anii 1990, dar au rămas prieteni foarte apropiaţi după despărţire. Cartea pe care o semnalăm este despre căutarea ei de a înţelege viaţa şi moartea regizorului de teatru Alexandru „Ducu” Darie.

Când Darie a murit, în 2019, Kornfeld a plecat în România pentru a căuta motivul morţii sale. A întâlnit acolo o tânără româncă care pretindea că ar fi fost iubita lui Darie. Pe o perioadă de doi ani, Kornfeld a scris o carte despre moartea lui Darie, a semnat acorduri cu Netflix şi Disney pentru scenarii despre Darie (şi alte proiecte), totul pentru a descoperi în mod devastator că fusese profund indusă în eroare de un escroc (o escroacă).

E povestea unei femei curajoase care trece printr-o reţea de minciuni ce conţine corupţia globală; un hibrid de memorii, criminalitate adevărată, autoficţiune. De la un punct încolo, nu e numai o poveste de dragoste, ci şi un thriller.

Cum se explică titlul? Kornfeld scrie un număr de pagini. I se spune: „Lumea trebuie să ştie acest lucru. Adevăratul tău. Adevăratul său…”
„Adevărul?”
„Nu. Adevăratul. Realul.”
,,Ceea ce începe ca o examinare a unei relaţii amoroase de acum multă vreme se transformă cu măiestrie într-un thriller pe care nu-l poţi lăsa din mână. Crescută în lumea teatrului, Kornfeld se plasează în plină teatralitate, fiind mereu în centrul scenei, luptându-se să descifreze faptul din ficţiune. O bântuitoare poveste despre dragoste, pierdere, politică şi artă, care ne dă îndrăzneala să nu fugim departe de propria noastră deziluzie. Culminând cu o prăbuşire şi o întoarcere care se dezvăluie într-o vreme în care lumea poate că nu mai este atât de grandioasă pe cât a fost odată, dragostea, chiar şi în moarte, poate fi singurul adevăr care trăieşte." (Courtney B. Vance, actor şi producător premiat cu Tony şi Emmy)

O poveste convingătoare, tulburătoare şi dureroasă, sinceră, despre lumea în care trăim acum – o lume a ştirilor false şi a faptelor alternative, în care credem ceea ce vrem să credem şi ignorăm sau negăm acele voci copleşitoare care ne spun altceva. Este, de asemenea, o poveste despre teatru – cea mai veche artă de a disimula; o lume a artificiilor, în care nimic nu este chiar ceea ce pare, dar în care înşelăciunea se desfăşoară în căutarea unor adevăruri profunde.


Sarah Kornfeld – The True. Adevăratul. Traducere şi note de Costel Postolache. Coperta de Maria Miu. Editura Integral. 293 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sarah kornfeld,
carte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici