O cunoscută poetă, premiată cu Pulitzer, a murit

Poeta americană Mary Oliver a murit la vârsta de 83 de ani, în locuinţa sa din Hobe Sound, Florida, iar printre personalităţile care s-au grăbit să vorbească despre ce a reprezentat laureata premiului Pulitzer pe 1984 se numără Hillary Clinton şi Madonna, arată The Hollywood Reporter.

397 afișări
Imaginea articolului O cunoscută poetă, premiată cu Pulitzer, a murit

O cunoscută poetă, premiată cu Pulitzer, a murit

Mary Oliver, care a murit joi, din cauza unui limfom, era cunoscută ca o autoare ce scria mai ales despre natură şi experienţe spirituale.

"Îţi mulţumim, Mary Oliver, pentru că ne-ai oferit multora dintre noi cuvintele care să ne ajute să trăim", a scris Hillary Clinton pe contul său de pe reţeaua de micro-blogging Twitter.

Madonna a notat la rândul ei: "Ridic paharul şi vărs o lacrimă la moartea unuia dintre poeţii mei preferaţi... Mary Oliver. Cuvintele ei au ridicat un pod de la Natură până la Lumea Spiritului... Dumnezeu să te binecuvânteze, Mary!".

Mary Oliver a publicat peste 15 volume de poezie şi eseuri, scrise într-un stil direct, în care a pus accentul pe contrastul dintre peisaje naturale impresionante şi irelevanţa frământărilor umane. Unul dintre adjectivele sale preferate era "perfect" şi nu prea îl folosea în legătură cu persoanele din jur, scrie The Hollywood Reporter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici