O imagine care te lasă fără cuvinte: Norul-OZN care a făcut spectacol pe cer şi i-a uimit pe juraţii unui concurs de fotografie

  • Fotograful Francisco Javier Negroni Rodriguez a imortalizat un moment spectaculos
  • Deşi imaginea îi duce pe mulţi cu gândul la un OZN, fenomenul este cât se poate de obişnuit
  • Fotografia a ajuns în finala concursului „Weather Photographer of the Year 2020”
2734 afișări
Imaginea articolului O imagine care te lasă fără cuvinte: Norul-OZN care a făcut spectacol pe cer şi i-a uimit pe juraţii unui concurs de fotografie

FOTO: Profimedia

Când aerul se ciocneşte de crestele munţilor, se produc fenomene pe care ochiul omenesc le vede aproape magice. Totuşi, nu este nimic anormal în fotografia spectaculoasă care i-a cucerit pe juraţii concursului  „Weather Photographer of the Year 2020”, organizat de Societatea Meteorologică Regală.

Norul care pare să leviteze, „ancorând” deasupra munţilor El Chaltén din sudul Argentinei, nu este nici OZN, nici vreo bizarerie meteorologică. Spre dezamăgirea iubitorilor de poveşti despre lumea extraterestră, specialiştii au o explicaţie perfect raţională pentru modul în care un asemenea nor spectaculos se formează pe cer.

Asta nu strică însă plăcerea privitorilor, care pot admira liniştiţi fotografia lui Francisco Javier Negroni Rodriguez.

„Cu o oră înainte de a face fotografia, mă plimbam pe traseul din jurul acestei formaţiuni stâncoase...Era extrem de înnorat. Aparent, norocul nu ţinea cu mine”, povesteşte Rodriguez. „Pentru o singură clipă, norii mi-au permis să văd El Chaltén - şi spre surpriza mea, deasupra lui plutea un nor lenticular spectaculos, cu o formă perfectă, cum nu mai văzusem până atunci.”

Fotografia a ajuns alături de alte 25 în finala concursului „Weather Photographer of the Year 2020” co-sponsorizat de AccuWeather, arată livescience.com. Deşi Rodriguez nu a câştigat unul din cele trei mari premii anunţate în data de 17 octombrie, imaginea s-a numărat printre marile favorite ale publicului. VEZI AICI mai multe dintre fotografiile finaliste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici