O NOUĂ INVENŢIE: Un telefon inteligent capabil să măsoare pulsul utilizatorului dintr-o simplă "privire"

O companie japoneză a prezentat luni un telefon mobil din gama smartphone care este capabil să măsoare pulsul utilizatorului dintr-o simplă "privire".

547 afișări
Imaginea articolului O NOUĂ INVENŢIE: Un telefon inteligent capabil să măsoare pulsul utilizatorului dintr-o simplă "privire"

O NOUĂ INVENŢIE: Un telefon inteligent capabil să măsoare pulsul utilizatorului dintr-o simplă "privire" (Imagine:Shutterstock)

Firma Fujitsu intenţionează să comercializeze anul viitor această invenţie care va permite colectarea unor date utile despre sănătatea utilizatorului, de la locul său de muncă sau de acasă, fără a folosi instrumente de măsurare deosebite.

Aparatul funcţionează prin măsurarea variaţiilor de "strălucire" a chipului unei persoane, cauzate de fluxul sangvin. Orientând acest smartphone spre chipul unei persoane, timp de cinci secunde, aparatul poate să măsoare concentraţia de hemoglobină, folosindu-se de caracteristica acestei proteine de a absorbi lumina verde din spectrul vizibil.

Sistemul este capabil să elimine din calculele sale mişcările capului şi alte perturbaţii, pentru a furniza o estimare precisă a ritmului cardiac, au anunţat cercetătorii de la Fujitsu.

Compania niponă a precizat faptul că noul sistem va putea fi instalat nu doar pe telefoane mobile, ci şi pe alte suporturi, precum ecrane de televizor şi oglinzi.

"Sunt posibile şi alte aplicaţii, precum cele din sectorul securităţii, de exemplu, în locurile publice sau în punctele de control din aeroporturi, pentru a detecta persoanele bolnave sau care acţionează într-o manieră suspectă", au afirmat experţii de la Fujitsu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici