O pictură imperială chineză, vândută pentru 22 de milioane de euro

O pictură sub formă de rulou, realizată în timpul împăratului Qianlong (1736-1795), a fost vândută, sâmbătă, la Toulouse, pentru 22 de milioane de euro, stabilind un nou record pentru o operă de artă asiatică la o licitaţie în Franţa.

36 afișări
Imaginea articolului O pictură imperială chineză, vândută pentru 22 de milioane de euro

O pictură imperială chineză, vândută pentru 22 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cumpărătorul este un colecţionar chinez care a dorit să rămână anonim.

Ruloul, intitulat "Manevre", având o lungime de 24 de metri şi o lăţime de 69 de centimetri, prezintă peste 9.000 de soldaţi, pictaţi cu cerneală şi guaşă.

Comoara imperială a aparţinut unei familii pariziene şi este într-o stare perfectă de conservare.

Rulourile de acest tip au fost de obicei decupate pentru că erau prea mari.

Opera, evaluată de specialişti, înainte de licitaţie, la o sumă de 4 milioane de euro, este a patra dintr-o serie realizată cu ocazia primei revizii militare a regatului făcută de împăratul Qianlong, în 1739.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici