O statuetă din bronz de circa 5.000 de euro a fost furată din Muzeul Enescu din Capitală

O statuetă din bronz din patrimoniul Muzeului "George Enescu" din Capitală, care i-a aparţinut compozitorului şi are o valoare de circa 5.000 de euro, a fost furată, la sfârşitul lunii aprilie, din muzeu, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX directoarea instituţiei, Laura Manolache.

42 afișări
Imaginea articolului O statuetă din bronz de circa 5.000 de euro a fost furată din Muzeul Enescu din Capitală

O statuetă din bronz de circa 5.000 de euro a fost furată din Muzeul Enescu din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Statueta, intitulată "Pro Merito", era expusă în muzeu, iar autorul furtului a apărut pe înregistrarea camerelor de luat vederi.

"Am semnalizat furtul şi la Ministerul Culturii şi la Poliţie. Am luat toate măsurile să venim în sprijinul anchetei", a declarat Manolache.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat miercuri că statuia a dispărut din sala de expoziţii a Muzeului Naţional "George Enescu", cel mai probabil, în perioada 25 - 26 aprilie.

Secţia 1 Poliţie a fost sesizată pe 27 aprilie, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

Potrivit lui Ciocan, statuia din bronz, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, nu aparţine patrimoniului naţional.

Până la ora difuzării acestei ştiri, reprezentanţii Ministerului Culturii, în subordinea căruia se află Muzeul "George Enescu", nu au putut fi contactaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici