O statuie a lui Ronald Reagan va fi amplasată la Ploieşti. Banii, asiguraţi de fundaţia şefului Consiliului Judeţean

Autorităţile din Prahova vor amplasa, la Ploieşti, o statuie a fostului preşedinte american Ronald Reagan, cu ocazia celebrării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-americane, costurile fiind suportate de două fundaţii, una dintre ele fiind înfiinţată de şeful Consiliului Judeţean.

1133 afișări
Imaginea articolului O statuie a lui Ronald Reagan va fi amplasată la Ploieşti. Banii, asiguraţi de fundaţia şefului Consiliului Judeţean

Ronald Reagan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul lunii mai, la Ploieşti va fi dezvelită o statuie din bronz a fostului preşedinte american Ronald Reagan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma.

Acesta a precizat că este vorba despre un bust de bronz care va cântări aproximativ 300 de kilograme şi va avea o înălţime cuprinsă între un metru şi un metru şi 35 de centimetri.

Potrivit lui Mircea Cosma, statuia va fi dezvelită cu ocazia celebrării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-americane, iar decizia de a face un bust al fostului preşedinte Ronald Reagan a fost luată în urma unor discuţii cu oficialii SUA din România. Ulterior dezvelirii statuii, reprezentanţi ai judeţului Prahova vor participa, în 9 şi 10 mai, la mai multe acţiuni dedicate împlinirii a 135 de ani de relaţii româno-americane, în Statele Unite ale Americii.

Deocamdată nu s-a stabilit cu exactitate locul în care va fi amplasată statuia, dar sunt luate în considerare trei posibilităţi: în faţa Palatului Administrativ din centrul Ploieştiului, în Parcul ”Nichita Stănescu” din oraş sau pe Bulevardul Independenţei, cunoscut drept ”bulevardul cu castani”, una dintre principalele artere rutiere din municipiu, care face legătura între Gara de Sud şi centrul oraşului.

Costurile realizării acestei statui, care se ridică la aproximativ 10.000 de euro, vor fi suportate de Fundaţia ”Mihai Viteazul”, înfiinţată în anul 1990 de actualul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma şi de Fundaţia ”Constantin Stere”.

Fundaţia ”Mihai Viteazul” a ridicat, în ultimii 25 de ani, 115 statui ale unor personalităţi din toate domeniile de activitate, statui amplasate în România, dar şi în ţări precum Finlanda, Germania, Italia, Cehia, Ucraina şi Republica Moldova, susţine Mircea Cosma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici