O statuie cu Venus goală din secolul 2 d.Hr. a fost descoperită într-o groapă de gunoi

Arheologii au găsit o grămadă de artefacte, inclusiv două statui ale zeiţei Venus, într-o carieră din epoca romană ce a fost transformată în groapă de gunoi.

6699 afișări
Imaginea articolului O statuie cu Venus goală din secolul 2 d.Hr. a fost descoperită într-o groapă de gunoi

© Emmanuelle Collado/Inrap

Arheologii din Franţa au descoperit un depozit de artefacte vechi de până la 1.800 de ani, inclusiv statuete ale zeiţei Venus, un cuptor de olar, monede şi ace de îmbrăcăminte.

Toate acestea au fost descoperite într-o carieră romană care a fost ulterior transformată într-o groapă de gunoi din oraşul Rennes.

Situat în nord-vestul Franţei, Rennes a fost fondat în secolul I d.Hr.,  sub numele de oraşul roman Condate Riedonum.

„Romanii sunt faimoşi pentru dezvoltarea carierelor în toată Marea Mediterană”, a spus Jason Farr, un arheolog roman de la Universitatea Saint Mary's din Halifax, Canada, pentru LIVESCIENCE.  

Când piatra a fost epuizată şi cariera abandonată în secolul al II-lea d.Hr., aceasta a devenit o groapă de gunoi mare.

Arheologii  au descoperit numeroase fragmente de oale şi farfurii, câteva monede, ace de îmbrăcăminte, precum şi mai multe statuete de teracotă, inclusiv două înfăţişând pe Venus.

Cunoscută ca zeiţa iubirii în perioada romană, Venus a devenit asociată cu împăraţii şi a fost adesea simbol al puterii romane. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici