Obama, Merkel, Hollande, Iohannis într-o expoziţie-pamflet

Mai marii lumii, dar şi personaje publice din România au ajuns în pictura românească. Până la 9 aprilie, la sala Căminul Artei, str.Biserica Enei, nr.16, din Bucureşti poate fi vizitată expoziţia „Da, da: ŢARA! cetera! etcetera” a artistei Marilena Murariu.

685 afișări
Imaginea articolului Obama, Merkel, Hollande, Iohannis într-o expoziţie-pamflet

Obama, Merkel, Hollande, Iohannis într-o expoziţie-pamflet (Imagine: Arhiva mediafax Foto/ AFP)

Marilena Murariu a sperat în forţa artei, în capacitatea sa de denunţare şi demistificare, în puterea ei vindecătoare. A zugrăvit în tablouri de ample dimensiuni (4-5 metri pătraţi), cu o artă a portretului de o forţă uluitoare, personajele zilei: politicieni vechi şi noi, oameni de televiziune, o elită dispusă ”la compromis şi imoralitate, invazia spectacolului suburban generalizat.”

După cinci ani de creaţie pamfletară, Marilena Murariu a admis, cu tristeţe, că arta nu poate schimba nimic din realităţile cotidianului, că „orice operă de artă este inutilă” şi că lumea merge mai departe, insensibilă la orice avertisment, surdă la orice strigăt. Expoziţia-pamflet de la Căminul Artei încheie un ciclu de creaţie din pictura Marilenei Murariu.

Expoziţia Marilenaei Murariu reuneşte peste 35 tablouri din ciclurile „Despre Elena, în general”, „Show-off, of, of”, „Portrete în revoluţie” şi „Mulţumesc, maître Bosch!” prezentate publicului începând cu anul 2011, când pictoriţa a decis să facă din arta sa un manifest civic, un strigăt de avertizare că vremurile şi-au ieşi din matcă, iar oamenii au rătăcit calea. Pânzele sale ne pun brusc în faţă, ca într-un film, chipul lumii postdecembriste, invadată de politică şi tv-manie.

Mai multe detalii sunt disponibile pe:
http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/arta-sufocata-de-kitsch-si-lumea-fara-de-speranta-de-ziarul-de-duminica-15181781

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici