Oliver Stone vrea să facă un film despre Vladimir Putin şi să îl intervieveze pe preşedintele Rusiei

Cineastul Oliver Stone, care pregăteşte un film despre americanul Edward Snowden refugiat în Rusia, a anunţat joi că doreşte să realizeze un documentar despre Vladimir Putin şi că vrea să îl intervieveze în acest sens pe liderul de la Kremlin, informează AFP.

163 afișări
Imaginea articolului Oliver Stone vrea să facă un film despre Vladimir Putin şi să îl intervieveze pe preşedintele Rusiei

Oliver Stone (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Mi-ar plăcea să fac un documentar despre el (Vladimir Putin, n.r.)", a declarat regizorul Oliver Stone, laureat cu trei premii Oscar pentru filmele sale, potrivit agenţiei Ria Novosti.

"Nu vorbim despre un film de ficţiune despre Putin, ci mi-ar plăcea să-l intervievez pentru a arăta punctul de vedere pe care americanii nu vor să-l audă", a mai spus Stone, care l-a întâlnit pe Putin marţi seară, într-un teatru din Moscova.

Oliver Stone nu a precizat dacă preşedintele rus şi-a dat acordul pentru realizarea interviului.

"Suntem la curent cu dorinţa lui Oliver Stone de a face un film" despre preşedintele rus, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a refuzat să facă alte comentarii.

Foarte implicat din punct de vedere politic, Oliver Stone i-a susţinut public pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange, pe fostul preşedinte venezuelean Hugo Chavez şi pe dictatorul cubanez Fidel Castro.

La sfârşitul lunii septembrie, cineastul, în vârstă de 68 de ani, l-a apărat public pe Vladimir Putin pentru că "nu a renunţat la Crimeea", peninsula ucraineană anexată Rusiei în luna martie, de administraţia de la Moscova. Stone a spus că criza ucraineană este rezultatul strategiei NATO care caută să se apropie de graniţele Rusiei, încălcând asigurările date de Washington fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov înainte de destrămarea URSS, la sfârşitul anului 1991.

Regizorul american, care a realizat un documentar în zece episoade intitulat " The Untold History of the United States" ("Istoria nespusă a Statelor Unite", n.r.), despre evenimentele cele mai sumbre ale istoriei americane, este în prezent coproducător al unui documentar realizat cu o echipă de ucraineni, "Ukraine on fire", film pentru care ar vrea să-l intervieveze pe Putin.

Următorul film al lui Oliver Stone este consacrat lui Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru securitate (NSA), refugiat în Rusia, care riscă până la 30 de ani de închisoare în Statele Unite pentru spionaj.

Rolul lui Edward Snowden va fi jucat de actorul american Joseph Gordon-Levitt, potrivit regizorului.

Oliver Stone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miză ideologică, fiind şi câştigător al unui premiu Oscar pentru scenariul lungmetrajului "Midnight Express". Începând cu "JFK" până la "Născuţi asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al său, intitulat "W", despre fostul preşedinte american George W. Bush, a fost lansat în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane. În "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre preşedintele George W. Bush şi tatăl său, fostul preşedinte George H. W. Bush.

Sensibil faţă de destinul ţărilor în curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule în acest registru, printre care "Comandante" (2003) şi "În căutarea lui Fidel" (2006), consacrate preşedintelui cubanez Fidel Castro, dar şi "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrală.

În 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului său din 1987 "Wall Street".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici