ONB: Managementul Operei şi cel al Operetei se unesc, dar integritatea lor artistică rămâne intactă

Managementul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) şi cel al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" se unesc, însă integritatea lor artistică rămâne intactă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de ONB.

290 afișări
Imaginea articolului ONB: Managementul Operei şi cel al Operetei se unesc, dar integritatea lor artistică rămâne intactă

ONB: Managementul Operei şi cel al Operetei se unesc, dar integritatea lor artistică rămâne intactă

Conform sursei citate, în urma adoptării în data de 25 septembrie 2013 a Hotărârii privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale Bucureşti, managementul celei din urmă şi cel al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" se unesc, "fără a afecta, însă, integritatea lor artistică".

Totodată, Opera Naţională Bucureşti precizează că, deşi Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" îşi pierde personalitatea juridică, activitatea sa artistică va continua sub aceeaşi formă.

"Structura nou creată va urma, deci, să funcţioneze, sub denumirea de Teatrul de Operetă şi Musical 'Ion Dacian', cu un colectiv artistic propriu şi cu păstrarea continuităţii proiectelor sale specifice", se spune în comunicatul Operei.

Totodată, potrivit ONB, Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" va funcţiona în curând într-un sediu propriu, aflat în prezent în construcţie. "Astfel, entitatea va beneficia pentru întâia dată în istoria sa de o sală de spectacole care îi aparţine, special concepută şi construită cu această destinaţie, după ce, de-a lungul existenţei sale, fie nu a avut deloc sediu, fie şi-a desfăşurat activitatea în locaţii-gazdă sau în sedii de conjunctură", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, "în termenii funcţionării artistice, nu vor exista comasări sau abateri de la specificitatea artistică a vreunuia dintre genuri".

"Modificările survin doar în ceea ce priveşte managementul, atelierele şi compartimentele non-artistice (Financiar şi Contabilitate, Audit, Producători Delegaţi, Juridic, Marketing şi Comunicare, Resurse Umane etc.), care se unesc, urmând să gestioneze în mod centralizat activitatea tuturor secţiunilor artistice ale instituţiei reorganizate, în vederea eficientizării folosirii resurselor şi a optimizării actului artistic", se mai spune în comunicat.

De asemenea, ONB precizează că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului, noul mod de funcţionare se va aplica în termen de maximum 30 de zile de la data intrării acesteia în vigoare.

Executivul a aprobat miercuri, 25 septembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale Bucureşti.

Guvernul a aprobat această Hotărâre prin care Opera Naţională Bucureşti se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", care îşi înceteazã existenţa. Conform actului normativ, reorganizarea Operei este necesară şi oportună atât din punct de vedere artistic, din punct de vedere al managementului resurselor şi din punctul de vedere al imaginii acestor instituţii.

La jumătatea lunii septembrie, Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre potrivit căruia Teatrul de Operetă "Ion Dacian", Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română" şi Teatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa urmau să fie desfiinţate şi reorganizate în subordinea Operei Naţionale Bucureşti.

Ulterior, iniţiatorii proiectului au renunţat la aducerea în subordinea Operei Naţionale Bucureşti a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, a Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română" şi a Teatrului de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a solicitărilor venite din partea unor artişti, dar şi a reprezentanţilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română" şi a Teatrului de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici