Online: Buzzfeed preia site-ul de ştiri HuffPost

Site-ul de ştiri şi divertissment Buzzfeed preia HuffPost într-o tranzacţie care reuneşte două dintre cele mai cunoscute firme de media, relatează BBC.

128 afișări
Imaginea articolului Online: Buzzfeed preia site-ul de ştiri HuffPost

Online: Buzzfeed preia site-ul de ştiri HuffPost

Vânzătorul Verizon Media va rămâne acţionar minoritar la Buzzfeed ca parte a tranzacţiei şi va investi în noua companie.

Cele două firme vor colabora, de asemenea, pentru publicitate şi partajare de conţinut, un parteneriat despre care au spus că va „crea noi oportunităţi de venituri”.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Directorul executiv al Buzzfeed, Jonah Peretti, va conduce noua companie. El a cofondat HuffPost, cunoscut anterior sub numele de Huffington Post, în 2005, cu editorul Arianna Huffington şi a început Buzzfeed un an mai târziu.

HuffPost a devenit important în timpul preşedinţiei George W Bush ca platformă pentru bloggerii liberali.

Buzzfeed şi-a făcut numele creând conţinut care a atras publicul tânăr. De asemenea, a adus reporteri pentru site-ul său de ştiri.

Dar firmele de mass-media digitale au luptat din greu pentru atragerea de publicitate online de la giganţii precum Facebook şi Google. În ultimii ani, Buzzfeed şi HuffPost au concediat personal. În mai, Buzzfeed şi-a închis redacţiile din Marea Britanie şi Australia şi a redus salariile personalului.

Peretti a spus că noua afacere va creşte forţa Buzzfeed, adăugând cititorii HuffPost şi permiţându-i să intre în reţeaua publicitară a Verizon.

Se aşteaptă ca HuffPost să rămână un brand independent, alături de alte site-uri Buzzfeed, printre care Tasty şi Buzzfeed News.

O purtătoare de cuvânt a Buzzfeed a refuzat să comenteze cu privire la posibilitatea pierderii de locuri de muncă provocate de asociere.

Verizon Media a achiziţionat HuffPost în 2015, când a cumpărat AOL pentru 4,4 miliarde de dolari, combinându-l ulterior cu Yahoo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
media,
companii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici