Orchestra da Tre Soldi, în concert la EUROPAfest 2010

Orchestra da Tre Soldi concertează la EUROPAfest 2010, care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 7 - 13 mai, informează organizatorii.

26 afișări
Imaginea articolului Orchestra da Tre Soldi, în concert la EUROPAfest 2010

Orchestra da Tre Soldi, în concert la EUROPAfest 2010

Cel mai recent CD al Orchestra da Tre Soldi din Italia a fost nominalizat, în 2008, la premiul pentru cel mai bun disc, "Best Jazz", din partea prestigiosului Jazz Magazine.

Trupa a susţinut peste 100 concerte atât în Italia, cât şi peste hotare, fiind invitat special la Festivalul de la Sanremo, în spectacolele realizate de RaiUno şi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino.

Înfiinţată în 2002, orchestra reuneşte artişti consacraţi ai scenei italiene de jazz şi muzică clasică. Aşa cum se autodefinesc cu umor, prin concertele lor muzicienii propun o călătorie vizionară către sunetele de mâine, cu un ochi la prezent şi o ureche în trecut. Evoluţiile lor aduc mai aproape muzica secolului al XX-lea - Kurt Weill, Montsalvatge, VillaLobos, Jobim, compozitori care au oferit o dimensiune globală tradiţiilor, dar şi compoziţii inedite bazate pe întrepătrunderea limbajului jazz-ului modern cu muzica contemporană şi cu accente de folk din întreaga lume. Cei cinci muzicieni au evoluat de-a lungul carierei lor alături de artişti celebri precum Luciano Pavarotti, Riccardo Muti şi în orchestre faimoase ca RAI Symphonic Orchestra Torino şi Sanremo's Sinfonica.

Ediţia din 2010 a EUROPAfest, un eveniment dedicat muzicii de calitate - blues, jazz, pop, clasică -, se va desfăşura între 7 şi 13 mai, la Bucureşti, informează organizatorii.

De 17 ani, EUROPAfest celebrează spiritul european prin muzică şi reprezintă cu succes România pe scena marilor festivaluri internaţionale. Din 2005, festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

"În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, nu ne putem permite să renunţăm la performanţă şi calitate, cele două coordonate pe care e construit EUROPAfest. De aceea, şi în acest an, festivalul va oferi muzică de calitate, un melanj de blues, jazz, pop şi muzică clasică, care va răspunde unor preferinţe dintre cele mai diversificate", declară Luigi Gageos, directorul festivalului.

Numele celorlalţi participanţi la festival vor fi anunţate ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici