Organizaţii din şase ţări, la "Bursa de spectacole", la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Un număr de 25 de organizaţii culturale din Japonia, Statele Unite, Franţa, Italia, Germania şi România participă la "Bursa de spectacole", între 5 şi 7 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

80 afișări
Imaginea articolului Organizaţii din şase ţări, la "Bursa de spectacole", la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Organizaţii din şase ţări, la "Bursa de spectacole", la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Organizatorii au hotărât să relanseze Bursa în acest an, adaptând formula de desfăşurare la cea a burselor de teatru de la Freiburg sau a bursei de dans de la Bruxelles.

Prin urmare, în acest an va exista, în premieră, un program al Bursei ce include reprezentaţii ale operatorilor culturali din Sibiu, workshop-uri pentru operatori culturali, analiză de spectacol, precum şi un concurs – spectacolul câştigător fiind invitat să participe. anul viitor, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Astfel, acesta este primul an în care discuţiile dintre organizaţiie culturale vor avea ca temă şi trei spectacole ce vor fi vizionate în cadrul programului: "Elling" şi "Nora" montate la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi "Giocondele", un spectacol al Teatrului Ariel Râmnicu Vâlcea.

Cea de-a XI-a ediţie a "Bursei de Spectacole" va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu şi include workshop-uri şi momente artistice asigurate de ansamblul Junii Sibiului şi trupa de aruncători de foc Crispus.

Printre temele discuţiilor la care vor participa creatori de spectacole din teatru, operă şi companii de balet se numără "Introducere în fundraising/ Sponsoring pentru instituţiile de cultură", "Siguranţa pe scenă conform normelor europene" şi "Artiştii şi impozitele/ Idei şi trucuri pentru contractele de drept intelectual".

Participanţii la Bursă beneficiază de standuri proprii, dotate cu aparatură de redare video, iar companiile vor fi prezentate într-un catalog.

Structura catalogului va reuni instituţii de cultură din întreaga ţară, prezentând oferta artistică a fiecăreia, precum şi datele de contact, în ideea promovării unei mai bune colaborări şi, totodată, pentru a oferi publicului larg şi operatorilor culturali din ţară şi străinătate o incursiune în proiectele culturale ale diferitelor teatre, companii, uniuni de creaţie sau case de producţie din România.

"Bursa este gândită ca o expoziţie cu vânzare, unde fiecare producător (companii, instituţii culturale, şcoli de teatru, agenţii de impresariat artistic, mass-media specializată) îşi prezintă oferta de spectacole, stabilindu-se parteneriate benefice pentru libera circulaţie a adevăratelor valori culturale", a declarat directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" şi directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac.

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 29 mai - 8 iunie. Ediţia aniversară din acest an se va derula sub genericul ENERGII şi va include peste 350 de evenimente, prezentate de companii de teatru din peste 70 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici